Фоторепортаж

У День боротьби зі СНІДом житомирська художниця передала дитячій лікарні свої картини з янголами. Фоторепортаж

1 December 2017, 15:13

1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, завідувачам відділень Житомирської центральної дитячої лікарні передали картини житомирської художниці Алли Юзепольської із зображенням янгола та маленької дівчинки.

Презентація та передача картин, покликаних подарувати ВІЛ-позитивним дітям надію на одужання, відбулася в прес-центрі Житомирської міської ради.

Художниця Алла Юзепольська пояснила, що дівчинка на картині – це уособлення всіх дітей, дотичних до СНІДу.

«Ця картина народилася завдяки Американському дому в Україні, який оголосив конкурс «В позитиві». Ми всі знаємо, що мистецтво лікує. Кожна деталь на цій картині символічна. Янгол на моїй картині – це ви, медичні працівники, волонтери, психологи, всі люди, які займаються проблемою ВІЛ-інфікованих людей. Ця картина показує, що ВІЛ – це проблема не тільки дорослих, а й дітей. Дівчинка зображена в навушниках, бо вона ще не знає цього світу. Вона простягає ручки до людей, які ведуть її в соціальне життя. Ковзани і каток – це непросте людське життя, в якому люди не завжди толерантно ставляться до інших», - розповіла художниця.

За даними обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, з 1995 по 2017 рік у Житомирській області виявили 9013 осіб з позитивним результатом обстеження на ВІЛ. Встановлено діагноз «ВІЛ-інфекція» 5699 особам. Захворіло на СНІД 1993, померли від СНІДу 933 жителя області.

На сьогодні 1858 ВІЛ-інфікованих безкоштовно отримують специфічне лікування – антиретровірусну терапію, в тому числі 62 дитини.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі