Влада

Рівень розкриття злочинів у Житомирській області вищий, ніж в середньому по Україні, - прокурор

22 December 2017, 17:19

У Житомирській області рівень розкриття злочинів за остаточними результатами розслідування є вищим, ніж середній по Україні.

Про це за результатами координаційної наради правоохоронних органів 22 грудня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Відкриваючи нараду, прокурор області Любомир Війтович зауважив, що спільними зусиллями правоохоронців, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади цього року досягнуто певних позитивних тенденцій. Зокрема, рівень розкриття злочинів за остаточними результатами розслідування є вищим, ніж середній по Україні. На 11,2 % зменшилася кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень, у тому числі особливо тяжких і тяжких злочинів», - йдеться у повідомленні.

«Активізовано роботу на окремих пріоритетних для регіону напрямах. До суду скеровано 39 обвинувальних актів у бюджетній сфері, 26 – з протидії корупційним проявам, 10 - у земельній сфері», - навів конкретні цифри Любомир Війтович.

За даними прокуратури, в нараді взяли участь і виступили керівники регіональних ГУ Нацполіції В’ячеслав Печененко, УСБУ Віктор Панасюк, Північного регіонального управління Держприкордонслужби України Валерій Курніков, УЗЕ Департаменту захисту економіки Нацполіції Дмитро Лазаренко, голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич та голова обласної ради Володимир Ширма.

За даними прокурора, в області не відповідають стану вжитих кримінально-правових заходів масштаби протиправної діяльності з розкрадання лісу, де до кримінальної відповідальності притягуються в основному місцеві жителі за порубку 3-20 дерев. Не викрито жодного злочину, вчиненого організованою злочинною групою щодо незаконного видобування бурштину у північних районах, хоча ця проблема продовжує бути гостро актуальною для регіону.

«Критично оцінив прокурор області роботу правоохоронців щодо виявлення фактів порушення прав підприємств аграрного сектору, зокрема, викрадення врожаїв, самовільного захоплення земельних ділянок тощо. Недостатньо ефективною є робота з протидії організованій злочинності насамперед в економічній, бюджетній, земельній сферах, яку мають виявляти працівники управління захисту економіки в області. Залишається низка питань і до роботи слідчих та оперативних підрозділів фіскальної служби та інших підрозділів», - повідомляє прес-служба прокуратури.

Нагадаємо, прокуратура Житомирської області через суд скасувала ще один дозвіл Держгеонадр на видобуток бурштину.

Як повідомляв Житомир.info, через 4 місяці після звільнення Любомир Війтович знову повернувся у крісло прокурора Житомирської області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура звіт злочинність 
Матеріали по темі