Влада

Споживач обиратиме одну з чотирьох моделей відносин щодо отримання комунальних послуг, - віце-прем’єр-міністр

1 December 2017, 17:48

Мінрегіон спільно з Парламентом, експертами, міжнародними партнерами завершує формування законодавчої бази реформи ЖКГ. Прийняті у Верховній Раді закони «Про житлово-комунальні послуги» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» дають нам змогу формувати у сфері житлової нерухомості інститут ефективного власника.

Про це наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у статті для інтернет-видання «Сегодня» - інформує прес-служба віце-прем’єра.

На його думку, інші ухвалені закони з «пакета енергоефективності» покликані дати власникові інструменти впливу на енергоспоживання його житла.

«За умови швидкого ухвалення Кабміном необхідних підзаконних актів, реформа запрацює на повну силу вже з 2018 року! Це означає, що людина-споживач отримає більш якісну послугу за помірну ціну», — зазначив Геннадій Зубко.

Він зауважив, що у Законі «Про житлово-комунальні послуги» прописано новий порядок укладення договорів між споживачами, виконавцями комунпослуг та управителями.

«Документ визначає перелік прав та обов’язків між цими учасниками ринку ЖКП. Головна перевага для людей: споживачі отримали механізм захисту своїх прав», — інформує віце-прем’єр-міністр.

Споживач отримав право не оплачувати вартість комунальних послуг (вивіз сміття, водопостачання та водовідведення), окрім тепла, якщо ними не користується за період тимчасової відсутності в приміщенні понад 30 календарних днів.

«Документ розмежовує обов’язки і права споживача і виконавців комунпослуг. Сьогодні споживач платить не лише за спожиту теплову енергію, а й за колосальні втрати при транспортуванні. Закон чітко визначає, що у будинку має бути вузол обліку теплової енергії, і людина платитиме за спожиту енергію по факту», — зазначив урядовець.

За його словами, на вибір споживача існуватиме чотири моделі організації договірних відносин щодо отримання комунальних послуг.

«Відмінність цих моделей полягає в тому, хто буде відповідальний за обслуговування внутрішньобудинкових систем і хто, здійснюватиме розподіл спожитих комунальних послуг між мешканцями будинку, тобто абонентське обслуговування», — зауважив Геннадій Зубко.

Повністю статтю читайте тут

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі