Місто

Через п’ять років у Житомирі не буде звичайних шкіл, лише гімназії та ліцеї

20 December 2017, 15:11

Реформа освіти передбачає переформатування загальноосвітніх закладів, у зв’язку з чим в Житомирі через п’ять років вже не буде звичних ЗОШ.

Про це під час засідання міськвиконкому 20 грудня розповідав начальник управління освіти Валентин Арендарчук.

«У нас тепер буде реформа, і в нас не буде закладів звичайних, як сьогодні. Нам дається п’ять років на переформатування всіх закладів: будуть або гімназії, або ліцеї, тобто, «гібридів» цих не буде. Це буде велике «переселення народів». Наприклад, у нас на двох квадратних кілометрах – п’ять шкіл: №№19, 8, 17, 35, 20. Не буде там цих шкіл, буде або декілька ліцеїв, або декілька гімназій з початковою школою. Можливо, будуть приміщення, де буде на трьох поверхах знаходитися тільки початкова школа, або школа, де будуть тільки 5-11 класи, або тільки 10-12 класи. Ось така реформа. Якщо гімназія, то це може бути або 5-9 класи, або 1-9 класи, якщо там 10-11 класи, то вона не може бути гімназією. Нас чекає дуже важка робота, щоб в районі побудувати логістику, спланувати, щоб було зручно батькам і дітям», - сказав Арендарчук.

Заступник мера Матвій Хренов зауважив, що перехідний етап триватиме п’ять років і зміни почнуться не зараз.

Нагадаємо, 5 вересня 2017 року Верховна Рада проголосувала за новий закон «Про освіту», який набув чинності 28 вересня. Відповіді на основні питання щодо освітніх нововведень публікувала «Українська правда. Життя».

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня цього року про реформування освіти та нову українську міністр освіти України Лілія Гриневич розповідала освітянам Житомирської школи. Зокрема, мова йшла про те, що концепцію нової школи вже затвердили, оновили навчальні програми початкової, базової школи, а нині працюють над новою програмою для старшої школи.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хренов арендарчук школа  
Матеріали по темі