Місто

​У центрі Житомира побудують семиповерховий торговельно-офісний центр у стилі біо-тек

29 December 2017, 12:47

Занедбана двоповерхова будівля колишнього радіовузлу по вулиці Київській у Житомирі вже менш як за два роки може перетворитися на сучасний семиповерховий торговельно-офісний центр.

Про замовників, проектувальників та, врешті, й сам вигляд будівлі 29 грудня розповів Житомир.info головний архітектор міста Юрій Безбородов.


«Замовник проекту ТОВ «Полісся Інвестбуд», відома в Житомирі хмельницька компанія. Проектувальник - полтавська компанія, архітектор Тетяна Юхно. Проект передбачає підземний паркінг на 37 місць. Перший поверх - торгівля, з другого по сьомий поверх - офісні приміщення, які передбачаються на продаж, не в оренду. По архітектурно-планувальному рішенню перший поверх знаходиться консольно. Тобто, він відступає від червоної лінії. Таким чином збільшуємо пішохідну зону перед цим офісним центром. Фасад буде у стилі біо-тек, достатньо цікавому сучасному стилі. Разом із тим він виконуватиметься із композитних панелей за сучасними тенденціями параметричного дизайну. Це навісна система фасаду, алюмінієві композитні панелі, які досить легкі, ажурні, вони створюють сітку і своєрідний об’єм, пластику фасаду. Зсередини - це скляний фасад, який легко миється, легко обслуговується і в нічний час це все підсвічується та досить цікаво виглядає. Також пішохідна зона, озеленення, освітлення. Генпланом передбачається благоустрій території, прилеглих дворів з облаштуванням дитячих майданчиків та дворових проїздів. Щодо покрівлі, то досить цікава технологія, відносно нова для України, зелена покрівля. Тобто, замовник зараз думає про привабливість такого рішення», - розповідає головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

За словами головного архітектора Житомира, роботи щодо торгівельно-офісного центру мають розпочатися вже навесні 2018 та триватимуть півтора роки. Принаймні, так прогнозують замовники. Щодо вартості реалізації проекту Юрій Безбородов каже: поки говорити зарано, адже розробили лише концепцію – ескіз проекту. А у скільки обійдеться його зведення, можна буде говорити після розробки безпосередньо робочого проекту, який передбачає підготовку кошторисної документації.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: офисный центр ул. Киевская био-тек архитектор архитектура  
Матеріали по темі