Політика

Націоналісти влаштували смолоскипну ходу Житомиром до дня народження Бандери

1 January 2018, 19:19

Смолоскипну ходу провели у Житомирі до 109-ї річниці із дня народження Степана Бандери. До акції долучилися більше 200 людей. Це представники «Правого сектору», «Національного корпусу» та ВО «Свобода». Усі вони зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Виконавши гімн України, учасники акції розгорнули великий червоно-чорний стяг.

«Сьогодні день народження Степана Андрійовича Бандери. Це людина-герой, яка повела за собою людей. Мені б хотілося, щоб ще більше житомирян усвідомлювали себе українцями, бандерівцями і боролися з свою країну», - розповіла учасниця ходи Неля Левицька.

«Ми виходимо, щоб показати, що проукраїнська позиція у Житомирі є, проукраїнська більшість у Житомирі є. Ми - молодь, і ми готові до рішучих змін у нашій країні», - сказав співорганізатор ходи Андрій Блощинський.

«Це марш, це вияв солідарності націй, аби показати боротьбу під час війни, що ми виборюємо право бути господарям на своїй Богом даній землі. Сьогодні ми будемо йти зі смолоскипами. Смолоскипи - це показ того, що боротьба триває і перемога обов’язково буде», - зазначила співорганізатор ходи Марія Бовсуновська.

У супроводі кількох десятків поліцейських колона пройшла вулицею Бердичівською та вул. Михайлівською і, вигукуючи патріотичні гасла, попрямувала до вулиці Степана Бандери.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бандера хода Бовсуновська "Свобода" Правий сектор Національний корпус 
Матеріали по темі