Місто

Влада Житомира вирішила не проводити тендер, а взяти автобуси для ТТУ в лізинг

11 January 2018, 11:13

Комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» хочуть надати дозвіл на закупівлю рухомого складу на умовах фінансового лізингу.

Відповідний проект рішення сесії 11 січня опублікований на сайті міської ради.

«Надати дозвіл начальнику комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради Нечуйвітру А.В. на укладання договору фінансового лізингу після погодження проекту договору фінансового лізингу постійною комісією з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій. Доручити комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради, провести закупівлю рухомого складу на умовах фінансового лізингу згідно з вимогами чинного законодавства України», - зазначається у проекті рішення.

Що саме планують закупити в коментарі Житомир.info пояснив заступник мера з питань транспорту Дмитро Ткачук.

«Ми півроку намагалися провести тендер по придбанню 40 автобусів, на які було виділено в минулому році 62 мільйони гривень. Так цей тендер і не відбувся. Кошти на ці цілі виділені, вони спрямовані на ТТУ і враховуючи попередній досвід зараз є пропозиція придбати ці автобуси в лізінг, ту ж саму кількість – 40 автобусів. Виділена сума – 64 мільйони, збільшили на 2 мільйони, бо вже пройшло півроку, а вартість автобусів все одно у валюті», - пояснив Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, в грудні минулого року Чернігівський автозавод подав чергову, четверту скаргу на тендер КП «Житомирське трамвайне-тролейбусне управління» по закупівлі 40 автобусів екологічного стандарту Євро-5. 28 грудня тендер було скасовано відповідно до абзацу 3 ч. 2 ст. 31 Закону України «Про публічні закупівлі» - скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.


Скрін з протоколу засідання тендерного комітету від 28.12.2017р.


Як повідомляв Житомир.info, оголошення про намір Житомирського ТТУ придбати 40 одиниць сучасного автотранспорту опублікували на сайті електронних закупівель ProZorro 25 липня цього року, орієнтовна вартість закупівлі – 124 млн грн. За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, 40 автобусів планують пустити в мікрорайони, які не охоплені комунальним транспортом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ транспорт тендер лізинг Ткачук автобус 
Матеріали по темі