Влада

​У поліції розповіли про житомирського третьокурсника, який до напівсмерті побив 19-річну дівчину

24 January 2018, 12:37

Деталі затримання підозрюваного у жорстокому побитті і пограбуванні 19-річної житомирської студентки Вікторії Шилюк, розповіли під час брифінгу за участю начальника ГУНП Вячеслава Печененка, начальника управління карного розшуку ГУНП Віктора Бугири та начальника Житомирського ВП Михайла Сороки.

За словами правоохоронців, 22 січня вони затримали 19-річного студента одного з вищих навчальних закладів Житомира.

«Позавчора ця людина була затримана і вчора йому оголосили про підозру у вчиненні розбійного нападу, за який йому передбачена міра покарання від 8 до 15 років», - повідомив Вячеслав Печененко.

«Ми працювали у напруженому режимі впродовж майже 20 днів, щоденно залучали близько 50-60 працівників для того, щоби відтворити картину. В ході цього ми поспілкувалися з мешканцями мікрорайону. Так, щоб для точності, наша цифра – це близько 1960 помешкань. В результаті ми отримали інформацію і встановили місце збуту викрадених речей, встановлені були особи, які ці речі збували. В ході проведених заходів встановлено особу, якій ми вчора оголосили про підозру. Силою беззаперечних доказів встановлено його причетність до скоєння даного злочину», - розповів начальник Житомирського ВП Михайло Сорока.

Правоохоронці кажуть: підозрюваний вже зізнався у скоєному, він не був знайомий з потерпілою, навчався з нею у різних вишах і вчинив злочин спонтанно.

«Особа 20 років, навчається в одному з навчальних закладів міста Житомира на третьому курсі, займався спортом, обставини він пояснити не може, каже: “Це не я робив, це горілка. Я йшов п’яний, чи там йшов би чоловік, чи жінка – мені було все одно”, - розповів начальник управління карного розшуку ГУНП Віктор Бугира.

Вячеслав Печененко зауважив, що велику роль розкритті злочину відіграли відеозаписи з системи «Безпечне місто», а також приватних осель, ломбардів та магазинів. Також правоохоронці розповіли, що упродовж декількох останніх днів лікарняна палата, у якій перебуває потерпіла, під охороною.

«Батьки звернулися 20 січня з приводу того, що вони вважають, що може бути загроза її життю у зв’язку з тим, що особа злочинця ще не встановлена. Ми її розглянули і слідчий виніс постанову про забезпечення заходів безпеки, з цією метою було виставлено охорону. Хоча ми не вважали, що є потреба, бо на той момент вже володіли інформацією про підозрювану особу, але у нас було недостатньо доказів для того, щоб приймати рішення про його затримання та повідомлення про підозру. Охорона на сьогодні ще є, ми її не знімали, хоча особа ще затримана і підозру оголошено», - сказав Михайло Сорока.

В. о. ректора ЖДУ ім. І. Франка Андрій Шевчук повідомив, що стан Вікторії залишається важким: дівчина розплющує очі, реагує на слова мами, але наразі не розмовляє.

Нагадаємо, напередодні про затримання правоохоронцями ймовірного нападника повідомив народний депутат.

Як повідомляв Житомир.info, до реанімації потрапила 19-річна житомирянка, яку до безпам’ятства 4 січня побили в районі Вільського Шляху. 3 січня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття дівчини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття студентки ГУНП поліція нападник Шилюк 
Матеріали по темі