Суспільство

Інтерв’ю Леоніда Каденюка на житомирському Космомарафоні у 2017 році: Я бажаю всім займатись спортом

31 January 2018, 14:39

31 січня 2018 року у парку Царське Село помер перший український космонавт Леонід Каденюк. Про це повідомляє BBC Україна із посиланням на Facebook прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Агенція УНН з посиланням на неназване джерело з оточення космонавта повідомила, що Леонід Каденюк помер під час пробіжки у парку Царське Село до приїзду швидкої допомоги.

Леонід Каденюк був почесним гостем Другого Космічного напівмарафону до Дня Житомира. Журналісти Житомир.info тоді поспілкувались із космонавтом. Ми пропонуємо вам переглянути одне із останніх інтерв’ю людини-легенди Героя України Леоніда Каденюка.

«Ви знаєте, мені дуже приємно бувати в Житомирі, тому що тут народився Сергій Павлович Корольов. Людина, яка покликала нас у космос, зробила усе для того, щоб ми літали у космос. Дуже і символічно, і правильно, що сьогоднішній марафон назвали космічними. Тому, що Житомир – це космічне місто, без перебільшення», - сказав журналістам 10 вересня 2017 року Герой України Леонід Каденюк.

Тоді ж перший космонавт незалежної України розповів журналістам, що активно займається спортом, підтримує фізичну форму, і щотижня долає дистанцію у кілька десятків кілометрів. За попередньою інформацією від організаторів напівмарафону, Леонід Каденюк мав взяти участь у 5-кілометровому забігові. Однак, сам космонавт це заперечив. Натомість він охоче спілкувався із містянами та фотографувався на згадку із усіма бажаючими.

«Сьогодні у забігу я не буду брати участь, але я бігаю регулярно по 10 км два-три рази на тиждень. Цим треба займатись, щоб тримати здоров’я в порядку. Для космонавта один із надзвичайно важливих критеріїв - це стан здоров’я. В космос мають літати здорові люди і літають здорові люди. Бо там нездоровим людям нема чого робити. Вони просто не долетять до космосу. Тому потрібно займатись обов’язково. Але не тільки космонавтам, бо здоров’я потрібне не лише космонавтам, а будь-якій людині. Тому я бажаю всім займатись спортом. А найоптимальніший вид - це біг. Тому що біг створює здоровий стрес для всього організму, для всіх систем організму. І для серцево-судинної системи, і для нирки, і печінка - усе насичується киснем аж до кожної клітини. Так що потрібно займатись! І будьте здорові», - сказав Леонід Каденюк.

Три дні тому, 28 січня, Леоніду Каденюку виповнилося 67 років.

Згадати, як проходив Другий Космічний напівмарафон можна тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Каденюк напівмарафон  
Матеріали по темі