Політика

Як депутати Житомирської міської ради витрачали кошти на потреби виборців у 2017 році

1 February 2018, 15:34

На сайті міської ради оприлюднена інформація щодо спрямування депутатських коштів, передбачених для забезпечення потреб виборчого округу міста Житомир у 2017 році.

Нагадаємо, кожен з 42 депутатів Житомирської міської ради отримує з міського бюджету по 100 тис. грн, які може витратити на потреби своїх виборців.

Вже традиційно більшість депутатів спрямовують свої депутатські кошти на матеріальну допомогу та підтримку навчальних закладів. Зокрема, надання матеріальної допомоги за рахунок коштів на потреби виборчих округів – позиція фракції ВО «Свобода»: депутат Михайло Боровський надав матеріальну допомогу на 82 тис. 350 грн, Віктор Брокарєв – на 92 тис. грн, Геннадій Махорін – на 99 тис. 720 грн, Сергій Онищук – на 95 тис. грн, Олег Черняхович – на 93 тис. грн.

Всі гроші – 100 тис. грн – направив на матеріальну допомогу Володимир Шуст (фракція Опозиційного блоку), Петро Рудь (фракція Блоку Петра Порошенка) матеріально допоміг на 95 тис. грн, також на 95 тис. грн надав матеріальну допомогу депутат Максим Манухін (фракція Радикальної партії Олега Ляшка). Наталія Леонченко (Опозиційний блок) віддала на матеріальну допомогу 92,5 тис. грн, Лариса Жигадло (БПП) – 89 тис. грн. 90 тисяч гривень витратила на матеріальну допомогу й секретар міської ради Наталія Чиж.

Також депутати продовжують встановлювати за кошти на потреби виборців дитячі майданчики. У 2017 році Олександр Величко (фракція ВО «Батьківщина») спрямував 24 тис. грн на придбання елементів дитячого майданчика за адресою: майдан Згоди,4. Геннадій Забродський (ВО «Батьківщина») направив 30 тис. грн на придбання та встановлення дитячого майданчика на території гідропарку. Також 30 тис. грн використала Ірина Ярмоленко (РПЛ) на придбання та встановлення дитячого майданчику по вул. Клосовського,3. Василь Кучик (Опозиційний блок) на 10,5 тис. грн придбав каруселі для дитячого майданчику ВЖРЕП №5. Анатолій Сахневич (БПП) виділив 10 тис. грн на облаштування дитячого майданчика ОСББ по вул. Шевченка, 103. Сергій Колесник (Опозиційний блок) 47 тис. грн направив на придбання двох ігрових майданчиків ОСББ «Космос 1971». Василь Шевченко (ВО «Батьківщина») 50 тис. грн витратив на встановлення елементів ігрового майданчику ОСББ «Князів Острозьких 79». Юрій Юзвинський (Об’єднання «Самопоміч») опікувався одразу кількома майданчиками: 8 тис. 40 грн направив на придбання дитячого майданчику по проспекту Миру,12; 10 тис. 300 грн – придбання та встановлення майданчика ОСББ «Наш дім Житомир»; 6 тис. грн – облаштування дитячого майданчика КП ВЖРЕП №6. Найдорожчий майданчик минулого року був від Миколи Янушевича (БПП) – 64 тис. 980 грн він направив на придбання дитячого майданчику за адресою: вул.Бориса Тена, 104.

Деякі керівники комунальних підприємств та установ витрачали кошти «за місцем роботи». Зокрема, головний лікар міської дитячої лікарні Володимир Башек (БПП) 69 тис. грн направив на предмети та матеріали, меблі, медикаменти та інструментарій для КУ ЦМДЛ. Директор комунального ЖЕКу №4 Володимир Тичина (Опозиційний блок) витратив 85 тис. грн депутатських коштів на придбання матеріалів для свого ЖЕКу. Анатолій Сайхневич (БПП), який працює директором комунальної організації «Житомирський міський територіальний центр обслуговування пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних та малозабезпечених громадян» допоміг цій організації на 30 тис. грн: придбання вікон та дверей – 26 тис. 170 грн; придбання леноліуму – 13 тис. 597,2 грн; придбання продуктових наборів – 13 тис. 232,8 грн. До речі, депутатські кошти на продуктові набори для ЖМТЦСО виділяли й колеги Сахневича по фракції БПП: Ольга Блажкевич – 5 тис. грн, Костянтин Єремійчук – 20 тис. грн.

інформацію про спрямування коштів всіма депутатами Житомирської міської ради дивіться за посиланням.

Як депутати міської ради витрачали кошти на потреби округів у 2016 році дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, після місцевих виборів 2015 року за новою виборчою системою з внутрішньопартійними рейтингами, 12 з 42 округів Житомира залишилися без депутатів, а 7 округів в міській раді представляють по два народних обранця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада депутат округ виборці  
Матеріали по темі