Суспільство

До уваги жителів Житомирської області: повторно подавати документи на субсидію потрібно лише на тверде паливо

3 February 2018, 10:29

Повторно подавати документи для оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги не потрібно – вона призначається автоматично. Щороку подаються лише документи на тверде паливо.

На цьому наголошують у департаменті праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, - повідомила 2 лютого прес-служба ОДА.

«Громадянам, яким один раз вже призначено субсидію на житлово-комунальні послуги, далі призначається соцзахистом автоматично. Окрім випадків, коли відбуваються зміни у складі сім’ї, надавачах послуг або здійснено покупку на суму, яка перевищує 50 тис. грн.

Щороку подаються документи лише на оформлення субсидії на тверде паливо.

Для отримання житлової субсидії достатньо подати до органів соціального захисту населення заяву та декларацію про доходи. В окремих випадках, наприклад, у приватному секторі, потрібно подати ще довідку про склад сім’ї», - йдеться у публікації.

На сьогодні вже 217,2 тисяч, або 46%, домогосподарств області отримують державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, - відзначають у департаменті.

Субсидія розраховується, виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії.

В департаменті праці та соцзахисту ОДА постійно діє "гаряча лінія" з питань житлових субсидій – (0412) 24-14-08.

Як повідомляв Житомир.info, підвищення пенсій не вплинуло на призначення субсидій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паливо субсидія  
Матеріали по темі