Влада

Підвищення пенсій не вплине на призначення субсидії житомирським пенсіонерам на опалювальний сезон 2017-2018

12 October 2017, 11:54

Житомирським пенсіонерам, які вже з жовтня отримуватимуть підвищені пенсії, не варто хвилюватися про субсидії на опалювальний період  2017-2018, адже вони призначаються на основі доходів за 1-2 квартал поточного року.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив очільник Департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Юрій Прокопець.

«На опалювальний сезон субсидія призначається за доходами за 1-2 кварталу. А коли будемо перераховувати субсидію на неопалювальний сезон, то братимемо за 3-4 квартал. Це вже буде враховуватися підвищена пенсія», – зазначив посадовець.

Також пенсіонерам не треба буде брати додаткових довідок для того, щоб їм перерахували субсидію на неопалювальний сезон. Про це під час прес-конференції заявив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський.

«Щомісяця органи пенсійного фонду передають в орган соціального захисту області відомості про нараховані суми пенсійних виплат по кожному пенсіонеру для того, щоб їм не треба було ходити до нас, щоб ми не видавали будь-які довідки. Ця база даних по пенсіях є в соціального захисту і вони можуть її використовувати для визначення доходу і призначення субсидій. Ми все передаємо, все в них є», – пояснив чиновник.

У Департаменті праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації це підтвердили – перерахунок здійснюється автоматично.

Як повідомляв Житомир.info, 11 жовтня набув чинності Закон України щодо підвищення пенсій і житомирські пенсіонери вже почали отримувати підвищені пенсії через банк та пошту.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі