Здоров'я

На реабілітацію та лікування учасників АТО з Житомирської області у 2018 році передбачено майже 7 млн грн

6 February 2018, 11:11

У 2018 році на реабілітацію та лікування учасників антитерористичної операції в обласному бюджеті передбачено майже 7 млн грн.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення ОДА.

«Відповідно до Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області на лікування та реабілітацію учасників АТО в межах області цього року передбачили 5 млн 850,5 тис. грн, за межами області та за кордоном – ще 1 млн грн. За рахунок цих коштів учасники АТО можуть:

  • отримати необхідну медичну реабілітацію
  • скористатись стоматологічними послугами (хірургічне, терапевтичне лікування та зубопротезування);
  • отримати послуги ендопротезування, протезування органів серцево-судинної системи, інтраокулярні лінзи учасників АТО;
  • пролікуватись у санаторно-курортних закладах та пройти реабілітацію за межами області та за кордоном;
  • учасники АТО, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я, можуть отримати грошову допомогу для забезпечення медичним обслуговуванням», - йдеться у повідомленні.

Також учасники АТО щороку можуть отримати одноразову матеріальну допомогу.

«Так, в обласній комплексній Програмі соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирської області передбачено 3,5 млн грн на 2018 рік для виплати фінансової допомоги в тому числі і учасникам АТО, пораненим військовим та родинам загиблих учасників АТО. За детальною інформацією про реабілітацію, пільги, гарантії учасників АТО та членів їх сімей звертайтесь до Центру за тел.: (0412) 47-50-06, (096) 454-61-85. Адреса: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, обласна державна адміністрація, каб. 101», - зазначають в управлінні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області в 2017 році працевлаштували 402 учасники АТО. за три попередні роки для професійної адаптації 1200 учасників АТО було виділено 6 млн грн державних коштів. Найбільш популярним напрямком адаптації є курси водіїв автотранспортних засобів. Також у 2017 році 24 особи пройшли курси з вивчення англійської мови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО ОДА кошти  
Матеріали по темі