Влада

Житомирський виконком з другого разу дозволив зрізати дерева під будівництво дитсадка на Корбутівці

7 February 2018, 11:25

Виконком Житомирської міської ради з другої спроби дозволив зрізати 221 дерево на ділянці проїзд Шпаківського, 12/1, де збираються будувати дитсадок.

Питання видалення 292 зелених насаджень на Корбутівці розглядали на засіданні міськвиконкому 7 лютого.

Виконком підтримав дозвіл на видалення 71 дерева на ділянці, де ТОВ «Інвестиційна технологія» збирається будувати багатоповерхівки. Компанія має сплатити за зрізані дерева 66,6 тис. грн відновлювальної вартості. Але ділянку, де за умовами міської влади мають побудувати дитсадок, розчистити від дерев не дозволили.

«Земельна ділянка надана для будівництва дитячого закладу. В проекті рішення пропонується звільнити ТОВ «Інвестиційна технологія» від сплати відновлювальної вартості, оскільки забудова йде на замовлення міської ради», - повідомила заступник директора КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Тетяна Степаницька.

Деякі члени виконкому обурювалися значній кількості дерев, які будуть вирубані, головуючий на засіданні заступник мера Матвій Хренов запропонував прописати умови в проекті рішення.

«Писати в рішенні умову проектантам – максимальне збереження дерев, а вирізати тільки ті, які є під «плямою» забудови», - сказав Матвій Хренов.

Але цю пропозицію не підтримали – «за» проголосували лише 11 членів виконкому з 15 присутніх (всього у складі виконкому 25 осіб) і за пидалення 221 дерева теж не набралося достатньої кількості голосів.

«Нам садочок не потрібен», - підсумував голосування заступник мера Матвій Хренов.

Після голосування за проект рішення в цілому, директор юридичного департаменту Євгеній Черниш зауважив, що проект рішення не був поставлений на голосування в цілому і треба повернутися до розгляду цього питання.

Під час повторного голосування за додаток, яким передбачається безоплатне видалення 221 дерева проголосувати 14 членів виконкому – рішення прийняте. Проти була лише член виконкому Наталія Волинець.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, на Корбутівці хочуть зрізати майже 300 дерев, які заважають будівництву.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корбутівка будівництво виконком дитсадок Хренов  
Матеріали по темі