Місто

На Корбутівці у Житомирі хочуть зрізати майже 300 дерев, які заважають будівництву

9 January 2018, 16:59

Влада Житомира хоче дозволити забудовнику видалити 292 дерева на Корбутівці.

Відповідний проект рішення виконкому 9 січня опублікований на сайті міської ради.

«Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в акті обстеження зелених насаджень від 07.12.17 № 216, ТОВ «Інвестиційна технологія» після подання документа про сплату відновної вартості зелених насаджень. Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, зазначених в акті обстеження зелених насаджень від 07.12.17 № 216/1, ТОВ «Інвестиційна технологія» і звільнити від сплати відновної вартості за вказані в акті зелені насадження», - зазначається у проекті рішення.

В акті №216 зазначається, що комісія обстежувала зелені насадження за адресою: проїзд Шпаківського, 25,27,29, які заважають будівництву багатоквартирних житлових будинків. Площа цієї земельної ділянки - 0,415 га. За видалення 71 дерева фірма має сплатити 66 тис. 605,28 грн.



В акті №216/1 мова йде про обстеження зелених насаджень за адресою: проїзд Шпаківського, 12/1. Видалення зелених насаджень пов’язано з будівництвом дитячого центру дозвілля і відпочинку. Там планується видалити 221 дерево, відновна вартість яких становить 874 тис. 185,84 грн, але в проекті рішення виконкому забудовник звільняється від сплати цієї суми. Площа земельної ділянки під забудову - 0,6125 га.



Нагадаємо, на сесії міської ради 28 вересня минулого року депутати погодилися обміняти земельну ділянку на Старому бульварі та інші ділянки: забудовнику надали п’ять ділянок на Корбутівці.

Нижче фото з 144 тих, які додані до проекту рішення виконкому та актів обстеження зелених насаджень на Корбутівці.









Як повідомляв Житомир.info, ТОВ «Інвестиційна технологія» почало будувати багатоповерхівку на Старому бульварі наприкінці 2013 року. На засіданні виконкому в листопаді 2014 року проголосували за звернення до прокуратури з проханням розібратися з будівництвом біля міського парку. У жовтні 2015 року скандалили через присвоєння адреси новобудові на Старому бульварі. 2 листопада 2016 на виконкомі розглядали, але так і не затвердили текст угоди з фірмою-забудовником про виділення квартир учасникам АТО. Наприкінці січня 2017 року Сергій Сухомлин говорив, що прийняття рішення про віднесення ділянки скандальної забудови до земель рекреації зробить неможливим будівництво там будь-якого житла. План зонування міста затвердили на сесії 4 квітня цього року, зокрема, депутати проголосували за збільшення рекреаційної зони в районі Старого бульвару, включивши в неї земельну ділянку за адресою бульвар Старий, 14.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерева корбутівка забудовник будинок будівництво  
Матеріали по темі