Місто

На створення медіатеки у житомирській школі №7 витратили більше півмільйона гривень

8 February 2018, 14:36

Поруч із друкованими книжками комп’ютери, інтерактивна дошка та незвичні для шкільної бібліотеки меблі – кольорові м’які пуфи. Так оснастили медіатеку школи №7 в Житомирі. Директор закладу розповідає: медіатека розширює можливості навчального процесу, як для вчителів, так і для учнів.

«Проходять і уроки, і зустрічі, і семінари, індивідуальні заняття з хворими дітками, з дітками, які мають особливі потреби», - розповідає директор житомирської ЗОШ №7 ім. В. В. Бражевського Валентина Чубінська.

Нажаль побачити, як учні на практиці використовують нові можливості для навчання ми не можемо, адже нині вони на вимушених канікулах через карантин. Проте, завідувачка бібліотекою, яка межує з медіатекою, запевняє: від такого ноу-хау в школі діти у захваті.

«Вони вже не могли дочекатися, коли зміниться бібліотека, коли вони вже зможуть сюди прийти, посидіти на м’яких пуфах. Їм подобаються сучасні меблі, інтер’єр, не так, як це було раніше», - каже завідуюча бібліотекою ЗОШ №7 Ілона Сахно.

Перетворення бібліотеки зі старого зразка у медіатеку обійшлося в більш як півмільйона гривень. Проте, результати цього варті – зазначає міський голова Сергій Сухомлин.

«Це – «оазис» у школі старого зразка, з м’якими кольоровими пуфами, зручними стільцями. Це щось нове, що приваблює дітей. Тут легко отримати інформацію, роздрукувати її на принтері, або ж знайти у комп’ютері. Відпрацювати проект, домашнє завдання за допомогою мультимедійної дошки, підготувати презентацію. Усе це дає можливість творчо розвиватись та спілкуватись», - говорить Сергій Сухомлин.

Окрім медіатеки, у школі по-новому обладнали ще й приміщення спортивної зали.

«Тут не було паркету, стіни іншого кольору, все було по-іншому. Зал повністю оновили. Щільна підлога, все чудово. Класно зроблено, мені подобається», - ділиться викладач Іван Ясінський.

Разом із тим, місцеві посадовці інформують, що впродовж 2018 року планують ще осучаснити класи для першачків.

«Цього року ми робимо акцент на перші класи. Плануємо виділити більше 7 млн грн. За ці кошти повністю буде змінено наповнення класів: парти, роздаткові матеріали,дидактичні матеріали. Буде закуплена оргтехніка, щоб викладач міг роздруковувати нові сучасні дидактичні матеріали та працювати з дітьми», - зазначає заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в шести школах Житомира збиралися створити сучасні медіатеки з Wi-Fi, на це виділили з міського бюджету 1 млн 992,4 тис. грн.

Як виглядає медіатека у школі №28 – дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа медіатека бібліотека Сухомлин Хренов  
Матеріали по темі