Влада

Житомирський суд закрив справу про корупційне правопорушення заступника голови облради і припинив провадження по апеляції

13 February 2018, 15:24

Корольовський районний суд м.Житомира закрив справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією відносно заступника голови обласної ради Максима Вілівчука.

Відповідна постанова суду від 18 грудня 2017 року опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«У протоколі про адміністративне правопорушення, складеного старшим оперуповноваженим сектору протидії корупції УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України ст. лейтенантом поліції ОСОБА_3 відносно заступника голови Житомирської обласної ради Житомирської області ОСОБА_1 зазначено, що останнім вчинено правопорушення, пов’язаного з корупцією 19 грудня 2016 року за місцем роботи за адресою у м. Житомирі, майдан ОСОБА_11, 1. Станом на 19.12.2016 року ОСОБА_1 не був фізичною особою підприємцем, тому в його діях суд не вбачає наявність складу адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-4 КпАП України. Органом, уповноваженим на складання протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язаного з корупцією датою виявлення правопорушення зазначено дату складання протоколу 31.08.2017 року, тобто, на час постановлення даного судового рішення сплив час притягнення особи до адміністративної відповідальності. Матеріали справи про адміністративне правопорушення, пов’язаного з корупцією відносно ОСОБА_1 до суду надійшли 01 вересня 2017 року, що унеможливлює суд прийняття рішення по справі щодо встановлення вини чи її відсутності в діях особи, відносно якої складено адмінпротокол. Відповідно до вимог п.7 ч.1 ст.247 КпАП України провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у разі закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу. Приймаючи до уваги, що на час розгляду справи закінчився строк, коли правопорушник може бути притягнутий до адміністративної відповідальності, дана справа підлягає закриттю. ОСОБА_1 за ст.172 - 4 ч.1 КпАП України закрити в зв'язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, до моменту надходження справи до суду», - зазначається в постанові суду.


З ухвали Корольовського райсуду від 18.12.2017

Не погоджуючись з постановою суду, захисник заступника голови облради подала апеляційну скаргу, в якій просила постанову суду змінити в частині підстав її закриття: закрити справу у зв’язку з відсутністю в діях Максима Вілівчука складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-4 ч.1 КУпАП. Втім, до початку розгляду справи захисник подала заяву про відкликання апеляційної скарги.

«Закрити провадження за апеляційною скаргою захисника ОСОБА_7 на постанову Корольовського районного суду м. Житомира від 18 грудня2017 року щодо ОСОБА_1. Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає», - зазначено в постанові Апеляційного суду Житомирської області від 23 січня 2018 року.

Нагадаємо, в січні поточного року Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило про направлення до суду протоколу про вчинення адміністративного правопорушення заступником голови Житомирської обласної ради Вілівчуком Максимом Олександровичем.

Як повідомляв Житомир.info, депутат Житомирської облради від ВО «Свобода» Максим Вілівчук на сесії облради 26 вересня 2016 року, після обрання головою обласної ради Володимира Ширми (БПП), був обраний його заступником. В декларації Максима Вілівчука за 2016 рік зазначено, що він є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Марія-Полісся», йому належить 50% підприємства. Інші 50% у власності його однопартійця з ВО «Свобода», депутата Житомирської міської ради Віктора Брокарєва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Вілівчук корупція  
Матеріали по темі