Здоров'я

​Засідання Житомирського міськвиконкому почалося з інформації про медичну реформу

21 February 2018, 10:18

З 1 квітня 2018 року стартує приписна кампанія в рамках медичної реформи – пацієнти укладають угоди з лікарями первинної ланки.

Про це інформувала начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова на початку засідання виконкому Житомирської міської ради 21 лютого.

«В грудні минулого року було прийняте рішення про створення Центру первинної медико-санітарної допомоги. Планується почати приписну кампанію з 1 квітня 2018 року. Якщо ви звертаєтесь до свого лікаря, ви задоволені, у вас є позитивний досвід спілкування зі своїм сімейним лікарем, то укладаєте з ним декларацію. Зараз ми працюємо над створенням сайту, де буде інформація про всіх лікарів. Пацієнт зможе вільно обирати лікаря, бо раніше була прив’язка до місця проживання, а тепер пацієнт може обрати того лікаря, якому довіряє. Компанія триватиме до кінця року, при собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Декларація оформлюється в електронному вигляді безстроково, але лікаря можна змінити не більше трьох разів за рік. Лікар від пацієнта може відмовитись лише в одному випадку – якщо він вже набрав дві тисячі пацієнтів», - пояснила Марія Місюрова.

Вона наголосила, що угоди можна укладати з сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом – лікарями первинної ланки.

На засіданні присутні 19 членів виконкому з 25, головує – заступник мера Матвій Хренов.

Подробиці дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у порядку денному чергового засідання міськвиконкому було 45 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком медична реформа Місюрова  
Матеріали по темі