Влада

Сухомлин розповів, коли влада Житомира підпише акти щодо плитки на Михайлівській і що буде на місці поваленого Леніна

22 February 2018, 14:03

Навесні 2018 року фахівці перевірять якість укладеної плитки на вулиці Михайлівській у Житомирі і тільки після цього підпишуть акти виконаних робіт.

Про це 22 лютого заявив мер Житомира Сергій Сухомлин, відповідаючи на запитання журналістів під час річного звіту, який тривав майже дві години.

«По плитці на вулиці Михайлівській. Ще акти не підписані. Навесні, коли зійде сніг, там є проблеми – десь плитка зробила просадку, підрядники усуватимуть всі ці проблеми. Тоді будемо підписувати (акти виконаних робіт) і закінчувати з Михайлівською. Якщо я не помиляюся, то на завершення цього об’єкту в цьому році закладено 50 тис. грн. Це те, що не було враховано. Чи перевірятиметься якість плитки? Звичайно, в договорах передбачено проведення експертизи», - сказав Сухомлин.

Нагадаємо, у вересні 2017 року на Михайлівській представники генерального підрядника – ТОВ «АртХаус» -- переукладали бруківку по гарантії.

Також мер відповів на запитання, чи планується щось робити на місці поваленого пам’ятника Леніну на Соборному майдані.

«Ми вже двічі проводили конкурс на встановлення пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України», була конкурсна комісія з числа архітекторів та громадськості міста. Ця комісія не встановила переможців. Ті проекти, які подавались на конкурс, були не того рівня, якого потребує це місце. В бюджеті цього року вже передбачені кошти на цей конкурс, зараз буде оголошений новий конкурс, і вже є меценат, який готовий надати кошти на цей пам’ятник після проведення конкурсу. Я не буду його називати, але скажу, що в один із соціальних об’єктів 5 років тому ця людина вклала близько 800 тисяч доларів. Ця людина повністю готова взяти на себе будівництво цього пам’ятника», - розповів міський голова.

Нагадаємо, під час обговорення композиції Героям Небесної сотні в 2016 році тодішня керівниця управління містобудування та архітектури Євгенія Черкасова розповідала, що міськрада оголосила конкурс пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України». Було подано близько 15 робіт, вони виставлялися в бібліотеці ім. Ольжича. Але журі прийняло рішення, що конкурс потрібно продовжувати – жодна робота не була такою, щоб її обрати і втілювати у життя. Тоді цей конкурс був розбитий на два – «Героям Небесної сотні», інший – «Борцям за волю і соборність України».

Нагадаємо, 22 лютого в Українському домі пройшов публічний звіт Сергія Сухомлина про роботу в 2017 році. Звіт тривав майже 2 години. Мер розповів про два масштабних проекти, які влада хоче реалізувати в 2018 році, та про 100 заявок від водіїв, які хочуть працювати на майбутніх комунальних автобусах Житомирського ТТУ.

З думками містян про роботу мера можна ознайомитись тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер Сухомлин звіт  
Матеріали по темі