Місто

Житомирське ТТУ вже отримало сто заявок від водіїв, які хочуть працювати на комунальних автобусах, - Сухомлин

22 February 2018, 12:59

В комунальному підприємстві «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» вже є сто заявок від водіїв, які хочуть працювати на комунальних автобусах.

Про це поінформував мер Житомира 22 лютого під час звіту про роботу в 2017 році.

«Ми порахували – потрібно 36 автобусів, щоб забезпечити всі мікрорайони міста, які не мають тролейбусного чи трамвайного сполучення, комунальним транспортом. Минулого року ми виділили кошти з бюджету, ще раз дякую депутатам, що підтримали це рішення... Ми зараз підготували договір, він піде на сесію міської ради, якщо буде підтриманий депутатами, то після підписання договору впродовж 2-3 тижнів отримаємо вже першу партію автобусів на комунальне підприємство (ЖТТУ) і літом отримаємо другу партію. Отримаємо на місто 40 автобусів сучасних, з кондиціонерами, низькопольних, зручних, з системами безпеки», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також зауважив, що багато скептиків казали про неможливість знайти водіїв для такої кількості нових автобусів.

«Ми ще автобуси навіть не закупили, а вже є сто заявок водіїв, які хочуть працювати на цих автобусах. Люди розуміють, що працювати на приватного перевізника 12-14 годин, потім ще ремонтувати цей автобус, сваритися з пасажирами, бо водії ж ще гроші збирають, не отримувати повний соціальний пакет, відпустку і все інше. А тут працювати в сучасному автобусі, не платити за ремонт, офіційна зарплата, пенсію треба заробляти, тому вже є майже сто заявок від потенційних водіїв в нашому комунальному підприємстві», - наголосив мер Житомира.

Після годинного звіту Сергій Сухомлин почав відповідати на запитання журналістів.

Пряму трансляцію звіту дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю в січні цього року мер Сергій Сухомлин розповідав, що автобуси будуть купувати через білоруську лізингову компанію. На сесії 25 січня депутати дозволили ЖТТУ взяти автобуси в лізинг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ автобус водій Сухомлин  
Матеріали по темі