Влада

Масштабні проекти мера Житомира на поточний рік – сонячна електростанція та аеропорт

22 February 2018, 13:20

У поточному році планують реалізувати два масштабних проекти – побудувати сонячну електростанцію та відновити роботу аеропорту.

Про це 22 лютого заявив мер Житомира Сергій Сухомлин, відповідаючи на запитання після звіту про роботу в 2017 році.

«Сонячна електростанція. Ні одне місто в Україні ще не реалізовувало таких масштабних проектів. Якщо нам вдасться реалізувати цей проект – це, дійсно, і доходи в міський бюджет дуже великі, і приклад для інвесторів, що можемо будувати, можемо розвиватися, заходьте до нас. Є ще проект аеропорт, але я поки що обережно (кажу). Навіть сьогодні в 8:15 ми спілкувалися з міністром транспорту, я знаю, що зараз робиться для того, щоб цей проект все ж стартував в місті Житомирі, але поки що я не буду коментувати і давати чіткі строки. Поки у мене не буде розписів в бюджеті цієї суми, я не можу коментувати коли цей проект буде реалізований», - сказав Сергій Сухомлин.

Пряму трансляцію звіту дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що сонячну електростанцію вартістю 9 млн євро збираються побудувати на східній околиці Житомира, біля села Глибочиця: уряд Словенії виділяє 3 млн євро в якості гранту і дає пільговий кредит на 6 млн євро. На сесії 20 квітня минулого року ухвалили рішення про підтримку реалізації проекту щодо будівництва в Житомирі сонячної електростанції та уповноважили мера підписати меморандум про партнерство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин електростанція аеропорт  
Матеріали по темі