Влада

Від гострих запитань – до похвали: про що активісти і журналісти запитували у мера Житомира після звіту

22 February 2018, 17:29

Про кримінальні провадження проти керівництва комунальних підприємств міської ради, ситуацію з перерахунком за спожитий газ у багатоповерхівках з будинковими лічильниками, бургери у школах та зростання тарифів – про усе це запитували у міського голови Житомира Сергія Сухомлина активісти та журналісти під час його звіту 22 лютого.

«Сьогодні громадськість живе у стресі завдяки вашій роботі і роботі вашої команди. Стрес 2017 року: ви взяли на себе зобов’язання знизити тарифи на комунальні послуги для населення. Це була публічна заява. Тариф не знизили. Весь рік ви пропихали рішення з трьох, чотирьох разів про підвищення тарифу для населення. На комунальні послуги, на пасажирські перевезення, сьогодні тариф на пасажироперевезення подорожчав на 70%», - сказав активіст Євгеній Демчик.


«Нагадую, 2015 рік, ви – заступник мера по транспорту, чомусь у цей час пенсіонери не користувалися пільгами у приватних маршрутках. Не було такого. Не знаю, чи бажання не було, чи маршрутники не давали. Не було. Другий момент: чомусь якраз у цей час була боротьба з приміськими перевізниками, перевізники ніби зійшли з центральних вулиць, а потім якось швидко вони повернулися на ці вулиці. От ви так розповідаєте про перевізників, а чому тоді дали слабину і повернули їх на ці центральні вулиці, чим робили неможливою роботу житомирських перевізників. Звичайно, дуже добре ставити запитання, але, якщо покопатися, потрібно і самому відповідати за якісь свої вчинки. З приводу тарифу. Якщо ви пам’ятаєте, у минулому році на початку опалювального сезону у Києві був великий скандал, коли тариф на кв. м. був 38, 48, 50 грн. У цьому році також в Києві тариф в середньому більше 38 грн. за кв. м. У нас за минулий опалювальний сезон – 26,09 грн у будинках, де не було лічильника. Тому казати про те, що у нас виріс тариф, я б не казав», - відповів міський голова

Один з представників громадськості озвучив запитання щодо ігрових автоматів.

«Наше місто заполонила епідемія під назвою ігрові автомати. Найстрашніше те, що вони порушують усі режими роботи. Вони працюють здебільшого у нічний час, після одинадцятої-дванадцятої. Там іде повний розсадник продажу наркотиків, розбещується молодь, крадіжки, золоті ланцюжки несуться у ломбарди і діти ідуть грати. Немає ніякого контролю за цими ігровими автоматами. Місто може якось на це реагувати?», - запитує активіст Богдан Фещенко.

«По ігровим автоматам, дійсно, люди приходили і на сесію, і неодноразово це питання приймалося. Ми разом із начальником міської поліції відпрацювали 43 заклади, які працюють зараз у місті Житомирі. Ця інформація була іще на кінець минулого року. Потім ми винесли рішення на виконком і повністю відмінили цим закладам нічний режим роботи, щоб вони не працювали вночі. Заборонити, закрити ці заклади у нас немає жодних прав. На минулу сесію до нас приходили люди по закладу на Київській, 122 “Золота підкова”, якщо я не помиляюсь. Потім ці люди приходили і до мене на прийом. Що ми зробили: ми встановили власників цього приміщення, знайшли їх в Луцьку, перевірили, як вони здавали декларацію, як вони робили ремонт, і їм зараз дуже багато штрафів можна виписати. Але вони взяли на себе обов’язок, що протягом місяця вони розривають договір, цей заклад з’їде з цього приміщення і вони підберуть нормального орендатора, який буде працювати. Поки це те, що ми можемо зробити. Скажу іще один факт. Наша муніципальна інспекція проводить нічні рейди по перевірці графіків роботи. На минулому тижні проти трьох інспекторів, якщо я не помиляюсь, завели кримінальні справи за статтею 162 “За незаконне проникнення в житлові приміщення”. Це нормально? Ця справа підтверджує, що цей гральний заклад, який знаходиться у цьому приміщенні, знаходиться у житловому приміщенні, як воно тоді може бути? Тому ми зараз збираємось на прикладі “Золотої підкови”, прошу і громадськість до цього підключитися. Збираємо комісію, відпрацьовуємо по кожному закладу такі питання», - сказав Сергій Сухомлин і запросив активіста до співпраці.

Наприкінці двогодинного спілкування слово дали жінці літнього віку, яка прийшла підтримати і подякувати меру.

«Зараз по місту приємно йти. Раніше ми на центральних вулицях ноги ламали, а зараз тротуари скрізь. А навесні квіти посадять, краса буде у місті, пам'ятники нові відкривають, вулицею можемо йти – світло горить. Я у свій двір боялася заходити, а зараз ліхтарі світяться. Значить, робота йде», - сказала вона, після чого в залі почулися аплодисменти.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого в житомирському Домі української культури пройшов публічний звіт Сергія Сухомлина про роботу в 2017 році. Звіт тривав майже 2 години. Мер розповів про два масштабних проекти, які влада хоче реалізувати в 2018 році, про 100 заявок від водіїв, які хочуть працювати на майбутніх комунальних автобусах Житомирського ТТУ, коли влада Житомира підпише акти щодо плитки на Михайлівській і що буде на місці поваленого Леніна.

З думками містян про роботу мера можна ознайомитись тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер Сухомлин звіт  
Матеріали по темі