Події

У селі Житомирської області забили скажену лисицю, яка вкусила людину

28 February 2018, 16:13

У селі Плехів Черняхівського району Житомирської області 21 лютого було забито лиса, що вкусив людину.

Про це інформує сайт Черняхівської РДА.

«В с. Плехів Черняхівського району Житомирської області 21 лютого 2018 року було забито лиса, що вкусив людину. При лабораторному дослідженні головного мозку лисиці виявлено сказ. 23лютого було проведено позачергове засідання надзвичайної протиепізотичної комісії на якій вирішено: ввести карантинні обмеження та затвердити план заходів по ліквідації сказу на території с.Плехів. Збільшення щільності популяції червоної лисиці, а в районі 5.4 на 1000 га угідь веде до наближення середовища їх проживання до населених пунктів, а в зв`язку із великою кількістю безпритульних тварин та безвідповідальністю власників домашніх тварин спостерігається підвищення рівня захворюваності серед домашніх тварин, які мають безпосередній контакт із людьми. Ветеринарними спеціалістами проводиться вимушена вакцинація всіх сприятливих тварин до сказу в неблагополучному пункті», - йдеться у повідомленні.

Також у РДА зазначили, що на сьогодні сказ реєструється в 113 країнах світу, у тому числі в Україні, вражаючи щорічно тисячі осіб. Основним джерелом і резервуаром вірусу сказу є дикі м’ясоїдні тварини (лисиця, єнотовидна собака, вовк), а також бродячі коти і собаки та навіть домашні тварини. В Україні реєструється 1356 випадків, зокрема в Житомирській області 49 випадків захворювань на сказ диких, сільськогосподарських і домашніх тварин, що є реальною загрозою ураження людей вірусом сказу.

Як повідомляв Житомир.info, 19 листопада 2017 року в Баранівці на подвір'я місцевого жителя забігла лисиця і накинулась на собаку. Лисицю застрелили, а експертиза підтвердила, що тварина була хвора на сказ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Черняхівська РДА сказ лисиця  
Матеріали по темі