Здоров'я

У Житомирській області падає захворюваність на кір: за тиждень виявили одного хворого

7 March 2018, 12:31

За тиждень у Житомирській області медики виявили ще одну людину, яка захворіла на кір.

Про це 7 березня повідомила завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«Останні 2 тижні в області темпи зростання захворюваності кором дещо уповільнились. Щотижня реєструвалось по 1 випадку кору. Всього з початку року (станом на 07.03.2018р.) на кір захворіло 31 особа, в тому числі 15 дорослих та 16 дітей. Серед дітей найбільш вразливими залишаються вікові категорії дітей до року (5 випадків) та 5-9 років (6 випадків). Захворювання реєструються в місті Житомирі – 24 випадки, Попільнянському районі – 4 випадки, Андрушівському, Житомирському та Чуднівському районах – по 1 випадку. У 87% випадків (27 захворілих) були відсутні щеплення. Всі випадки лабораторно підтверджені вірусологічною лабораторією ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». 28 хворих знаходились на стаціонарному лікуванні», - поінформувала Тетяна Лутай.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» було зазначено, що станом на перший день весни в області ще одна людина захворіла на кір.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр Лутай  
Матеріали по темі