Влада

Прокуратура через суд скасувала тендер на 8,4 млн грн, які збирались заплатити житомирській фірмі за очисні споруди

16 March 2018, 12:35

На Житомирщині прокуратура попередила витрату 8,4 млн грн бюджетних коштів під час тендерних закупівель.

Про це 16 березня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«За позовом прокуратури області судом визнано недійсним неправомірне рішення тендерного комітету Ушомирської сільської ради щодо визнання переможця торгів, а також укладеного договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти. Йдеться про те, що у жовтні 2017 року Ушомирською сільською радою Коростенського району прийнято рішення про намір укласти договір з переможцем торгів та у подальшому укладено з товариством договір про закупівлю за бюджетні кошти робіт на будівництві очисних споруд у с. Поліське вартістю майже 8,4 млн грн. Водночас, під час опрацювання системи публічних закупівель «Прозорро» встановлено, що подана пропозиція переможця торгів щодо виконання зазначених робіт не відповідала умовам тендерної документації та підлягала відхиленню», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всупереч вимогам закону та тендерної документації у складі тендерної пропозиції учасник не надав до одного з договорів про виконання аналогічних робіт за попередні роки невід’ємну частину договору - проектно-кошторисну документацію, необхідну для підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям. Крім цього, предметом закупівлі передбачалось виконання робіт з вогнезахисту. Проте у складі тендерної пропозиції учасник не надав ліцензії на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення, яка є обов’язковою згідно вимог Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

«Незважаючи на це, Ушомирська сільська рада, усупереч ст. 30 Закону України «Про публічні закупівлі», не прийняла рішення про відхилення такої тендерної пропозиції. До того ж, тендерний комітет порушив принципи здійснення публічних закупівель, уклавши економічно невигідний договір. Зокрема, відхилив пропозицію іншого учасника, за ціною нижчу на півмільйона гривень, яка відповідала вимогам тендерної документації. Прокуратура області, з метою захисту інтересів держави, заявила позов до господарського суду Житомирської області, який задоволено у повному обсязі, чим попереджено витрату 8,4 млн грн бюджетних коштів», - повідомляє обласна прокуратура.

В системі «ProZorro» є інформація про тендер «Будівництво очисних споруд по технології «BIOTAL» продуктивністю 300 м3/добу, з введенням першої черги потужностей 150 м3/добу в с. Поліське Коростенського району, Житомирської області» очікуваною вартістю 8 млн 389 тис. 274,40 грн. Заявки на тендер подали чотири учасники, переможцем стало житомирське ТОВ «АртХаус» з пропозицією 8 млн 387 тис. 43,06 грн. Наприкінці минулого року Ушомирська сільрада вже заплатила цій фірмі за виконані роботи 2 млн 246 тис. 230 грн.



Як повідомляв Житомир.info, ТОВ «АртХаус» проводило реконструкцію західної трибуни Центрального стадіону в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура тендер Коростенський район суд очисні споруди  
Матеріали по темі