Влада

Мер Житомира разом із заступником їздив у Київ дивитися на електробуси

19 March 2018, 17:28

В середу, 21 березня, в Житомирі планують тестувати електробус.

Про це на своїй сторінці у Facebook 19 березня написав мер Сергій Сухомлин.

«У середу почнемо тестування в Житомирі електробуса. Поки тест на запас ходу і технічний огляд в ТТУ. Трохи пізніше на маршруті з пасажирами. (Поки проходить сертифікацію і експлуатація на маршруті не можлива)», - повідомив мер.

Заступник мера Дмитро Ткачук в коментарі Житомир.info розповів, що разом з мером їздив у Київ дивитися на електробуси.

«Зараз вони перебувають на сертифікації, у середу плануємо «покатати» їх по Житомиру. Нам обіцяли, що вони можуть без підзарядки проїхати 300 км, тобто своїм ходом доїдуть із Києва до Житомира, ми тут в ТТУ їх подивимося і вони поїдуть назад. А вже після цього можна буде говорити, чи будемо ми їх купувати. Це не ті електробуси, які ми планували купити в Китаї, ці вже розмитнені і, відповідно, коштують трохи дорожче. В 10 мільйонів, які планувалися минулого року на купівлю двох електробусів, точно не вкладемося», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2017 року в міськраді анонсували закупівлю двох тестових електробусів, які возитимуть громадян безкоштовно. В серпні з'ясувалося, що Житомир не отримає два електробуса, які безкоштовно возитимуть громадян в ті мікрорайони, де не ходить електротранспорт. Датою відміни торгів було вказане 28 липня 2017 року, причина - «допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій». Сума тендеру по обом лотам становила 10 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електробус транспорт Сухомлин Ткачук  
Матеріали по темі