Влада

За три неповних місяці на виробництві в Житомирській області загинули п’ятеро людей, - Держпраці

28 March 2018, 16:14

За неповних 3 місяці 2018 року в Житомирській області зафіксовано 5 смертей на виробництві.

Про це 23 березня повідомив сайт управління Держпраці в Житомирській області за матеріалами колегії 22 березня.

«Як розповів начальник управління Сергій Сечін, у Житомирській області протягом 2017 року кількість пов’язаних з виробництвом нещасних випадків зі смертельними наслідками зменшилась у порівнянні з 2016 роком і становить 8 випадків. Разом з тим, з початку 2018 року управлінням Держпраці у Житомирській області зареєстровано вже 5 смертельних випадків, пов’язаних з виробництвом», - йдеться у повідомленні.

Таке різке збільшення виробничого травматизму пов’язане з наявністю недоліків в організації охорони праці на підприємствах області, порушенням роботодавцями обов’язків щодо створення належних, безпечних і здорових умов праці, - інформує прес-служба. Вплинуло на ситуацію і продовження дії мораторію на проведення перевірок умов праці у сферах промислової безпеки та охорони праці.

«Подібна тенденція спостерігається не лише на Житомирщині, а загалом в Україні. З початку 2018 року кількість нещасних випадків зі смертельними наслідками зросла на 50%. 15 лютого Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який передбачає зняття мораторію на перевірки підприємств у контексті дотримання трудового законодавства, охорони і гігієни праці та гірничого нагляду, а також виконання вимог низки міжнародних договорів», - сказав Сергій Сечін.

За даними управління Держпраці, у 2017 на підприємствах області травмувалися 109 осіб (у 2016 році - 129). Найбільш травмонебезпечними галузями економіки в області протягом 2017 року стали соціально-культурна сфера, будівельна галузь та виробництво будівельних матеріалів.

Також на колегії заслухали результати спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельним та тяжким наслідками, що стався з електрозварниками Бердичівського машинобудівного заводу «Прогрес».

Як повідомляв Житомир.info, тільки з початку року в працівника бердичівського підприємства смертельно травмувала кабіна вантажівки, яку він ремонтував, у лікарні помер другий чоловік, на якого впало колесо БелАЗа на одному з коростенських підприємств, а бердичівській фірмі анулювали дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки через падіння працівника з висоти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці виробництво нещасний випадок  
Матеріали по темі