Влада

В селі Житомирського району віцеспікер Верховної ради та начальник ОВА урочисто відкривали відремонтовану за 10,5 млн грн амбулаторію

2 May 2024, 12:01

У селі Садки Житомирського району 30 квітня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом з віцеспікером Верховної Ради України Олександром Корнієнком та народними депутатами від Житомирщини взяли участь у відкритті відреконструйованої амбулаторії.

Про це 1 травня повідомила пресслужба ОВА.

«У відреконструйованій будівлі разом з амбулаторією знаходиться приміщення сільської ради, пошта та комунальне кафе. А поряд дитячий садочок та сучасний спортивний майданчик. Медичну допомогу тут отримують жителі двох сіл Березівської громади. В амбулаторії працює сімейний лікар та медична сестра. Є 5 стаціонарних ліжок, гінекологічний кабінет та кабінет УЗД обладнаний сучасною медичною технікою», - йдеться у повідомленні.

Про відкриття амбулаторії у селі 1 травня інформувала й пресслужба парламенту.

«Накінець робочого візиту на Житомирщину Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь в урочистому відкритті нової медичної амбулаторії у Березівській громаді», - зазначається у повідомленні.


Фото з сайту Верховної ради

На оприлюдненому фото перерізання стрічки поруч з віцеспікером є й народний депутат від Чуднівського округу №67 Сергій Кузьміних, який наголосив, що на реконструкцію закладу за його ініціативою з Фонду соціально-економічного розвитку України виділили 10 млн грн.

Зауважимо, що реконструювати амбулаторію почали ще у 2021 році і до 31 грудня цього року мали завершити ремонтні роботи.

Тендер на капітальний ремонт адмінбудівлі з переобладнанням під амбулаторію в селі Садки Березівська сільська рада провела в липні 2021 року, очікувана вартість закупівлі становила 10 млн 500 тис. грн, переможцем стало ТОВ «Забудовник» з с.Іванівка Житомирського району з пропозицією 10 млн 484 тис. 604,88 грн, 17 серпня 2021 року з фірмою підписали договір. Роботи до кінця 2021 року «Забудовник» не завершив і строки дії договору неодноразову продовжували. 15 січня 2024 року був оприлюднений звіт про виконання договору – підряднику заплатили всю суму.

Водночас в грудні 2022 року Березівська сільська рада інформувала, що на стадії завершення капітальний ремонт приміщення в Садках й там вже приймають пацієнтів працівники Садківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2021 року в Олевській громаді відкрили нову амбулаторію, яку побудували за 9 млн грн. В таку ж суму обійшлася і вартість будівництва амбулаторії в селі Сінгури Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія ВР Корнієнко ОВА ремонт тендер  
Матеріали по темі