Події

У лікарні помер ще один чоловік, на якого впало колесо БелАЗа на одному з коростенських підприємств

20 March 2018, 11:09

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування групового нещасного випадку, що стався з працівниками товариства з додатковою відповідальністю «Коростенський щебзавод».

Про це інформує прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«7 лютого 2018 року, слюсарі підприємства отримали завдання відремонтувати гальмівний пристрій великовантажного автомобіля-самоскида БелАЗ. У зв’язку з тим, що задні колеса самоскида унеможливлюють доступ до його гальмівної системи, працівникам потрібно було перш за все провести демонтаж коліс з задньої ступиці. Після виконання підготовчих робіт потерпілі, не спустивши повітря з шин обох коліс, що передбачено технологічним процесом, почали відкручувати гайки кріплення зовнішнього заднього колеса. Коли всі гайки були відкручені і працівники збирались знімати прижими кріплення заднього колеса, зовнішнє колесо злетіло зі ступиці, збило з ніг обох слюсарів і впало на них зверху. Один потерпілий від отриманих травм загинув на місці події, інший - помер згодом у лікарні», - йдеться у повідомленні.

«За результатами проведення спеціального розслідування комісією встановлені організаційні причини настання даного нещасного випадку, серед яких: порушення технологічного процесу, невиконання посадових обов’язків та вимог інструкцій з охорони праці. Крім того, визначено осіб з числа працівників заводу, дія або бездіянність який призвели до настання нещасного випадку. Директору ТДВ «Коростенський щебзавод» запропоновано притягнути винних осіб до дисциплінарної відповідальності та, у визначені терміни, виконати ряд заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку. Даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом і береться на облік ТДВ «Коростенський щебзавод», - поінформували у Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, після нещасного випадку, який стався на Коростенському щебзаводі, управління Держпраці створило комісію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень Держпраця щебзавод комісія нещасний випадок  
Матеріали по темі