Влада

​​Бердичівській фірмі анулювали дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки через падіння працівника з висоти

18 February 2018, 12:23

Управління Держпраці у Житомирській області анулювало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки від 07.10.2013 № 557.13.18, виданий приватному підприємству «Житлоремекс-2», у зв’язку з нещасним випадком, внаслідок якого постраждав працівник.

Про це 15 лютого інформує прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області.

«Анулювання дозволу проведено відповідно до вимог ч. 7 ст. 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», п. 5 ч. 12 ст. 21 Закону України «Про охорону праці» та на виконання рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 04.01.2018 року справа № 806/3213/17. Управління Держпраці вкотре закликає роботодавців дотримуватись вимог законодавства про охорону праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки або експлуатації устаткування підвищеної небезпеки, на які видано дозвіл», – зазначається у повідомленні.

Мова йде про нещасний випадок, який стався 10 жовтня 2017 року. Під час ремонту покрівлі житлового будинку під ногами покрівельника ПП «Житлоремекс-2» зламався лист шиферу, що призвело до його падіння з висоти близько 3-х метрів.

«Внаслідок падіння він отримав чисельні травми і переломи. Причинами нещасного випадку було визнано: порушення Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, посадових обов’язків, допуск працівників до роботи без навчання та перевірки знань з питань охорони праці, а також відсутність контролю за безпечним виконанням робіт підвищеної небезпеки з боку посадових осіб», – інформують в управлінні.

Нагадаємо, керівнику бердичівської фірми запропонували покарати підлеглих за падіння працівника з висоти.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня у Бердичеві під ногами покрівельника тріснув і посипався шифер, чоловік впав з висоти 3-х метрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці Бердичів нещасний випадок 
Матеріали по темі