Суспільство

Один Ющенко садить дерева, інший - винищує їх. ФОТО

16 April 2008, 16:19

11 квітня у Житомирі  близько 6-30 ранку у подвір\'ї 26-го будинку на вул. Фещенка-Чопівського почулося ревіння електропилки. Працівник комунального господарства “Зеленбуд” Олег Козяр зрізав вербу. Деякі мешканці будинку вибігли, щоб зупинити чоловіка. Натомість, Козяр став погрожувати пилою і сказав, що мусить прибрати ще два дерева. Під час суперечки впала велика гілка і поранила ногу одному із жителів. 

Буквально за 10 хвилин після інциденту на місце події виїхав наряд міліції. Коли прибув кореспондент “Суботи”, дільничний інспектор Сергій Студзінський якраз записував свідчення - Козяр наполягав, що це завдання йому доручив завгосп ВАТ “Житомиргаз” Валерій Мілошик, чий офіс знаходиться по вул. Фещенка-Чопівського, 35. Це навпроти житлового будинку, де стоять живі та здорові верби.

Прошу показати ордер, згідно якого діяв Козяр. Там написано, що дерева мали зрізатися саме на території Фещенка-Чопівського, 35, а не через дорогу навпроти, де вони ростуть. Вказані й діаметри верб: одна - сорок, решта - по п\'ятдесят. Депутат міської ради Віктор Борщівський, який мешкає у будинку, вимірює рулеткою діаметр зрізаного дерева, який становить 63 см.

 

 

 

 

 

 

За 30 хвилин з\'являється Мілошик, який в свою чергу посилається на керівництво “Житомиргазу”, головою правління якого є Валентин Ющенко. За іронічним збігом його тезка - Президент України - навпаки показує, як саджати дерева з екранів телевізора. Завгосп каже, що дерева хочуть прибрати, щоб заасфальтувати ділянку поблизу смітника, який знаходиться впритул біля автомобільного майданчика, де стоять авто “Житомиргазу”. Жителі будинку, що зранку змушені були боронити дерева, припускають, що така «добра воля» з боку підприємства невипадкова, ймовірно, місце під деревами, яке хочуть асфальтувати, зацікавило приватну структуру «Житомиргаз», як продовження стоянки. За збігом обставин за рахунок скверика під чужим будинком.

У будь-якому разі жителі будинку обурені зухвалістю сусіда-“Житомиргазу”. “У них же є свій газон. Хай його і перероблюють на стоянку! Чого чіпати наш садок?” - говорить Людмила Лебедюк. 

В п\'ятницю дерева відвоювали, але вже у понеділок 14 квітня відбулась спроба довести справу до кінця. Вулицю перекрили щитами з написом “ОГНЕОПАСНО - ГАЗ”. Вони явно не належать «Зеленбуду», який відрядив на спилення верб своїх працівників. Про них, до речі, окрема розмова. Один з «зеленбудівців» погрожував розпиляти відеокамеру знімальній групі телебачення, що прибула на місце. Мешканці будинку в чергове змушені були звертатись до журналістів, депутатів міської й обласної ради, щоб вгамувати апетити непривітного сусіда “Житомиргаз”. Керівники цієї структури відмовилися спілкуватися і зачинилися у своїх кабінетах. І знову приїхала міліція, яка забрала щити як речовий доказ. На запитання, чи можуть жителі почуватися себе спокійними, слідчий Руслан Старинець відповів: “В принципі так”. Самі ж мешканці будинку здаватись не збираються.

«Субота» № 16 від 16.04.08

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі