Влада

У Житомирській міськраді розповіли про початок приписної кампанії та новий сайт, де можна обрати сімейного лікаря

30 March 2018, 12:07

З 2 квітня у Житомирі та Україні загалом стартує приписна кампанія. Як це буде відбуватися в Житомирі, і про створення нового сайту «як обрати собі сімейного лікаря» під час прес-конференції, 30 березня, у міській раді розповіли заступник міського голови Вікторія Краснопір та начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова.

«Хочу зазначити, що ми не просто входимо в нову реформу одномоментно, проведена велика підготовча робота з колективами закладів охорони здоров’я, з депутатським корпусом. Ми хочемо сказати, що Житомир готовий до нової реформи. Ми вчора, 29 березня, провели контрольний виїзд до наших медичних закладів, подивилися технічне оснащення, поспілкувалися з колективом, пацієнтами, стосовно того, наскільки вони обізнані у впровадженні медичної реформи», - сказала Вікторія Краснопір.

У свою чергу начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова розповіла про терміни підписання декларацій з лікарями.

«Ми вже починали нашу інформаційну кампанію практично з початку року. Всі кажуть, що реформа почалася, ні, вона тільки починається, і тому дійсно, з квітня місяця починається приписна кампанія, заключення декларацій. Це процес, який змінює менталітет і нашого пацієнта, і лікарів. Наразі створений сайт КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради. Це сайт про те, як можна обрати сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Лікарів вистачить усім! Хочу наголосити, що лікаря також можна змінити. Також зараз немає територіальної прив’язки. Можна записатися до лікаря онлайн, але все ж краще записатися на прийом до лікаря, поспілкуватися з ним і обговорити всі нюанси. На сьогодні амбулаторії розміщені в наших поліклініках, але вони будуть відокремлені. Забір аналізів і всі необхідні процедури, все це буде присутнє, і сімейні лікарі цим забезпечені. Всім 2 квітня не потрібно йти в поліклініку, тому що це будуть черги, це знову ж таки буде негативний досвід. Терміну закінчення цієї кампанії немає», - сказала Марія Місюрова.

Заступник мера Житомира Вікторія Краснопір розповіла, як підписати декларацію з лікарем тим людям, які самостійно не можуть рухатися.

«Відмов у прийомі тих пацієнтів, які не уклали з лікарями декларації не буде. Розглянули і опрацювали питання стосовно одиноких людей. Якщо людина самостійно не може оформити декларацію, є одинокою, або такою, якій складно пересуватися, їй на допомогу прийдуть або її родичі, вони мають право оформити цю декларацію, або працівники територіального центру обслуговування одиноких і непрацездатних громадян. Вони проінструктовані, вони знають, як це робити. Таким чином Житомир готовий до першого етапу впровадження медичної реформи. Сайт «Поліклініка без черг» та сайт КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради – це два різні сайти, у них різне завдання», - зазначила Вікторія Краснопір.



Також начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова наголосила на тому, що 18 грудня 2017 року на сесії міської ради було виділено кошти у сумі 3 млн грн на початковий етап реформи у Житомирі та створення сайту.

«Ці кошти включали в себе і налагодження мережі інтернет, і купівля комп’ютерів, принтерів, і створення сайту», - сказала Марія Місюрова.

Як підписати декларацію з лікарем дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня цього року починається приписна кампанія для пацієнтів, які зможуть обирати лікарів первинної ланки. Пацієнти, які до кінця 2018 року самостійно не оберуть собі сімейного лікаря і не укладуть з ним угоду, обслуговуватимуться за нині діючим територіальним принципом.

Головна сторінка сайту ЦПМСД

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місюрова Краснопір лікар приписна кампанія  
Матеріали по темі