Суспільство

Умови для резервістів на полігоні під Житомиром – майже «Хілтон» три зірки, - заступник комбата

30 March 2018, 14:16

Більше тисячі військовозобов’язаних пройдуть навчання на полігоні під Житомиром, де 30 березня розпочалися масштабні збори резервістів першої черги десантно-штурмових військ ЗСУ. Від самого ранку на полігон приїхало більше 350 учасників з різних областей України. Більшість з них вже мають досвід служби у зоні АТО. Для учасників зборів облаштували польовий табір: розгорнули намети для ночівлі, польову кухню, є душ та пральня.

«Це перший оперативний резерв, при оголошенні війни вони першими поповнять наші ряди і відбиватимуть атаки ворога. Проходити вони будуть збори місяць, заплановані навчання будуть з 8 ранку до 6 вечора. Більшість хлопців має бойовий досвід, будуть відновлювати і поліпшувати свої навички. Пізніше буде відбуватися залагодження в складі роти, готові прийняти повністю на 100%. Умови - що по речовому майну, що по їжі - все на вищому рівні. Надіємося, що деякі, а, можливо, більшість резервістів після того, як пройдуть у нас підготовку, залишаться у нас на контракт», - розповів заступник командира 122-го окремого аеромобільного батальйону з морально-психологічного забезпечення Володимир Ляшенко.


Головне завдання зборів – підвищити рівень підготовки, зберегти і підсилити навички бійців, накопичені під час бойових дій. Упродовж місяця резервісти будуть проходити бойове злагодження, а наприкінці зборів на них чекають стрибки з парашутом та батальйонно-тактичні навчання у складі підрозділів ДШВ.

«Я пройшов першу хвилю мобілізації, потім шосту хвилю мобілізації, рік контракту у 81 бригаді, звільнився, зараз військкомат призвав на перепідготовку, і далі планую підписувати контакт. Вдома побув трохи і прийшов в десант. Будемо здійснювати стрибки, будемо готуватися, щоб завжди бути готовими. Трошки відпочив і далі будемо служити, захищати Батьківщину», - розповідає резервіст Віталій Верхова.

Резервісти не нарікають на умови і чекають, коли розпочнеться перепідготовка.

«Умови як умови. Не так, як вдома, але тепло, зручно, нова форма. Якщо ми вже резервісти, підвищуємо свою кваліфікацію, то хотілось би якісь новітні види озброєння спробувати. Спробувати поїздити на нових БТРах, це ж нова бригада, все забезпечення, мабуть, краще», - зазначає резервіст Олексій Красіліч.

Резервісти, які пройдуть програму підготовки, отримають одноразове грошове заохочення. Для більшої зручності резервістам, які прибувають на полігон, просто на місці оформлюють банківські картки.

«Запровадили ноу-хау. Поряд з нашими фахівцями, які збирають документи, працюють представники ПриватБанку, якщо у людини нема зарплатної картки, її оформлюють на місці, за допомогою прив’язки до інтернету заносять її в базу і видають на місці картку. Тобто, виходить, що людина має одразу картку, на яку буде отримувати грошове забезпечення», - зазначає т. в. о. начальника фінансово-економічного управління командування ДШВ Олексій Бех.

Нагадаємо, днями на полігоні під Житомиром курсанти 199-го навчального центру ДШВ проходили бойове злагодження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ навчання полігон резервіст  
Матеріали по темі