Влада

​Депутати обрали нову координаційну раду з питань впровадження бюджету участі у Житомирі

4 April 2018, 10:52

До пізнього вечора 3 квітня спеціальна депутатська конкурсна комісія обирала членів нової координаційної ради з питань впровадження бюджету участі. Більше двох десятків людей, серед яких колишні працівники правоохоронних органів, громадські активісти та автори проектних пропозицій на минулі бюджети участі, виявили бажання увійти до складу координаційної ради. Кожен із претендентів проходив невелику співбесіду із депутатами. Подекуди вона нагадувала іспит в університеті, і деякі ситуації здавались комічними. Однак кожен кандидат, навіть якщо він і не читав оновленого положення, висловив бажання працювати на користь громади і сумлінно виконувати обов'язки. Врешті після двох годин співбесід та обговорень депутати визначились із 10 представниками громадськості, які стали членами координаційної ради з питань впровадження бюджету участі у Житомирі.


До її складу увійшли Олег Бондарчук, Ольга Маньковська, Наталія Ожегова, Світлана Пахольчук, Сергій Намєснік, Юлія Петренко, Оксана Рафальська, Олександр Рошко, Галина Шевчук, Андрій Шелестюк.

За словами міського голови, такий ажіотаж щодо обрання членів нової координаційної ради не є дивним, оскільки Житомир - це місто-передовик в питанні партисипаторного бюджету.

«Перш за все те, що 23 людини сьогодні подали заявки і взяли участь у конкурсі, свідчить про те, що бюджет участі - успішний. Думаю, що якраз ті 10 людей, яких сьогодні відібрали - вони досить досвідчені. Вони не всі працювали в попередній каденції, але їх рівень все одно досить високий», - вважає мер Житомира Сергій Сухомлин.

Координатор впровадження бюджету участі в Житомирі секретар міської ради Наталія Чиж переконана: нова координаційна рада, яка діятиме за новим положенням, працюватиме ще ефективніше.

«Координаційна рада на сьогодні кваліфікована, бо більшість членів ради - це люди з минулого скликання. Люди мають досвід, два роки важкої роботи. Вони навчались самі», - каже Наталія Чиж.

У Житомирі ще досі лишається невиконаним «Проект заповідника парку «Замкова Гора Житомира». У муніципалітеті запевнили: усі попередні помилки враховані, і тепер вдасться уникнути подібних ситуацій. Щоправда, через археологічні розкопки невідомо, коли ж усе-таки проект-переможець бюджету участі ще 2016 року реалізують.

«Це було недоопрацювання наших виконавчих органів влади, бо проект пройшов верифікацію, керівник управління його підписав, хоча не потрібно було того робити. Сподівання автору проекту, який спочатку отримав позитивне рішення громади, яка його підтримала, а потім ми говоримо, що ми не можемо його реалізувати, бо там зараз реалізуються інші речі - це наш мінус і наше недоопрацювання. Але ми виправляємось. І саме тому в новому положенні ми прописали, що в координаційній раді буде 10 представників громади міста і 5 працівників з правом дорадчого голосу. Тобто, фактично вони не голосують, але вони мають бути присутні - це керівники управлінь, у яких проходять верифікацію проекти. Вони увесь час будуть в темі, вони будуть знати, які проекти, як вони опрацьовуються, що буде на виході, і що вони несуть відповідальність», - каже секретар міської ради.

Нагадаємо, до складу конкурсної комісії щодо обрання членів Координаційної ради з питань бюджету участі включили голів шести фракцій політичних партій в Житомирській міській раді.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями бюджету участі у 2017 році стали 13 проектів, чотири з яких подав Валерій Онопрієнко: вони стосуються мікрорайону, депутатом від якого у міську раду обрана його дружина Тетяна. Також через скандал зняли з голосування три «бібліотечні» проекти бюджету участі, автором яких була директор комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Лариса Харчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі координаційна рада  
Матеріали по темі