Політика

Депутат застерегла від «повернення в Німеччину 30-х» на обговоренні Пластового центру при Житомирській міськраді

12 April 2018, 14:57

Чи створювати Пластовий молодіжний центр обговорювали на сесії Житомирської міської ради в четвер, 12 квітня.

Голова постійної депутатської комісії з гуманітарних питань Наталія Леонченко висловила свої аргументи, чому вона проти створення такого центру.


«Лише скажу, що ми граємось в небезпечні ігри. Тому що сьогодні в гарні обгортки загортаємо саме поняття націоналізму і виводимо його на рівень якоїсь офіційної державної ідеології, хоча ні згідно Конституції, ні згідно курсу нашої держави цього ніде не прописано. Але кожний грається в свої ігри і Бог йому суддя. Наприклад, використання символіки «Пласту», національно-патріотичне виховання. Давайте називати речі своїми іменами, ви маєте на увазі, що будемо прославляти героїв націоналістів Бандеру, Шухевича, які на сьогодні в нашому суспільстві є неоднозначними фігурами і викликають розкол у суспільстві. А ми сьогодні створюємо комунальну установу, на фінансуванні з міського бюджету. Буде фінансова підтримка з держави чи не буде, то вже другорядні речі. Найголовніше, що ми дозволяємо сьогодні на теренах міста таким агресивним поступом наступати офіційній ідеології націоналістів, яка не є офіційною ідеологією держави. Будьте свідомі, колеги, і думайте перед тим як голосувати. Тому що прокинетесь одного ранку в країні Німеччина 30-х років», - висловилась керівник фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко.

У відповідь на репліку голови постійної депутатської комісії з гуманітарних питань мер Житомира припустив, що саме ідеології нині державі і бракує.

«Історія «Пласту» - це історія патріотів своєї країни. І в демократичних Сполучених Штатах Америки подібний рух існує вже дуже багато десятиліть. Великобританія та інші країни Європи мають такі рухи. Ідеологія? Нам, напевно, іноді і не вистачає ідеології в державі», - зауважив мер Сергій Сухомлин.

Під час обговорення питання до трибуни вийшли і житомирські громадські активісти, які засудили депутатів Опозиційного боку і вкотре оголосили, що збираються проти них боротись.

«Дуже добре, що пані Леонченко показала відверто своє лице. По-перше, це антиукраїнська позиція Опоблоку. Ми повинні це усвідомити. Я тут повністю підтримую пана Сухомлина. Рух «Пласту» зародився давно. І саме пластуни дуже багато зробили в історії для утвердження української держави і ніколи не провокували національної ворожнечі. Я засуджую вас, мені відкрилось ваше обличчя, я стовідсотково говорю, що ми започатковуємо боротьбу з Опоблоком», - заявив активіст Володимир Колодзінський.

Після обговорення, внесення змін в проект рішення та розширення експертної ради при установі, до якої увійшли депутати міської ради, мер виніс питання на голосування, а депутати його підтримують.

За створення Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради проголосували 35 депутатів.

Про аргументи «за» і «проти» створення Пластового молодіжного центру при Житомирській міській раді можна почитати тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леонченко Сухомлин сесія пластун Пласт 
Матеріали по темі