Здоров'я

За два тижні більше 20 тисяч жителів Житомирської області уклали угоди з лікарями

13 April 2018, 16:49

Станом на 13 квітня 20 666 жителів Житомирської області підписали декларації з сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик під час селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, - поінформувала 13 квітня прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Нагадаємо, на 11 квітня кількість жителів Житомирської області, які визначилися з лікарями, становила 12 тис. 850 жителів (різниця в більш як 7 тисяч).

«В області дуже активно іде підписання декларацій з лікарями. На сьогодні вже 20666 жителів області підписали декларації. В електронній системі E-Health зареєстровані 652 лікаря, що становить майже 100%. Також маємо у реєстрі 45 медичних закладів», – повідомив Микола Суслик на нараді за участю голова ОДА Ігоря Гундича та заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

За даними прес-центру Українського кризового медіа-центру, за перші 2 тижні національної кампанії з вибору лікаря «Лікар для кожної сім’ї» декларації підписали понад 350 тисяч українців.

«Найактивнішими» називають місто Київ (76,5 тисяч підписаних декларацій), Донецьку, Харківську та Вінницькі області. Житомирської в цьому переліку немає. У середньому за день декларації підписують близько 30-50 тисяч українців. Найпоширеніше правопорушення, з яким стикаються громадяни – це вимога укладати декларації лише за місцем прописки.

«Це є не просто порушення, а грубе порушення наказу Міністерства охорони здоров’я. Більше того, це є повне порушення логіки реформи. Нам не потрібно більше дільничної системи», – цитує заступника міністра охорони здоров’я України Павла Ковтонюка кризовий медіа-центр.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 11 квітня декларації з лікарями підписали майже 13 тисяч жителів Житомирської області.

Житомир.info

Селекторна нарада під головуванням Геннадія Зубка. Фото прес-служби ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медик угода сімейний лікар  
Матеріали по темі