Влада

Головою Координаційної ради бюджету участі Житомира обрали громадського діяча

17 April 2018, 09:52

16 квітня відбулося перше засідання Координаційної ради з питань бюджету участі, під час якого обрали нового голову ради.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Секретар міської ради Наталія Чиж привітала членів Координаційної ради із початком діяльності у складі новоствореного консультативно-дорадчого органу та побажала успіхів у подальшій реалізації проекту Бюджет участі в Житомирі. За підсумками відкритого голосування головою Координаційної ради з питань бюджету участі обрали громадського діяча Андрія Шелестюка, секретарем – начальника управління по зв'язках з громадськістю міської ради Ольгу Приходченко», - йдеться у повідомленні.

Після тривалого обговорення члени Координаційної ради прийняли рішення рекомендувати міському голові затвердити параметри бюджету участі. Абсолютний обсяг видатків на реалізацію проектів у наступному бюджетному році – в сумі 15 млн 219 тис 100 грн 73 коп., вартість великого проекту – до 1млн 350 тис (+10% резерву), вартість малого проекту – до 450 тис грн (+10% резерву).

«70% від абсолютного обсягу видатків члени координаційної ради пропонують спрямувати на великі проекти, 30% - на малі. Мінімальна кількість голосів підтримки, що має набрати великий проект до перевірки – 30, за малий проект – 10 голосів. Також члени Координаційної ради опрацювали пропозиції до Календарного плану реалізації бюджету участі. Зокрема: планується, що подання проектних пропозицій бюджету участі триватиме з 7 травня до 30 червня, до 28 серпня – буде завершено перевірку поданих проектів, з 1 до 10 жовтня проходитиме загальноміське голосування за проектні пропозиції бюджету участі 2018», - інформує міська рада.

Зазначається, що секретар міської ради Наталія Чиж доручила начальнику управління по зв'язках з громадськістю опрацювати пропозиції Координаційній раді щодо проведення інформаційно-просвітницької кампанії та підготувати проект розпорядження міського голови про затвердження параметрів бюджету участі.

Нагадаємо, розпорядженням від 6 квітня 2018 року мер Житомира затвердив склад координаційної ради з питань бюджету участі та доручив дообрати ще одного члена, але 11 квітня Сергій Намєснік повідомив, що прийняв рішення відкликати свою заяву від 4 квітня і хоче й надалі бути у складі Координаційної ради з питань бюджету участі.

Як повідомляв Житомир.info, Андрій Шелестюк був членом громадської ради при Житомирській облдержадміністрації як представник міської громадської організації «Фонд підтримки діяльності Житомирської гуманітарної гімназії №1 «Пошук» та хотів увійти до складу громадської ради при Житомирському міському голові. В квітні 2017 року в програмі «Діалоги» Шелестюк виступав як член правління ГО «Клуб пригод Френд».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі Шелестюк  
Матеріали по темі