Влада

​Власникам житомирських МАФів зменшили на 20% розмір пайової участі, борг за минулий рік – 300 тис. грн

25 April 2018, 10:12

Розмір пайової участі, яку мають сплачувати власники тимчасових споруд, та ситуація зі сплатою цих внесків розглядали на позачерговому засіданні Житомирського міськвиконкому 25 квітня.

Про ситуацію з виконанням рішення виконкому від 31 січня 2018 року щодо підготовки відповідного регуляторного акту поінформував начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

«Після цього відбулася виробнича нарада у Сергія Кондратюка (заступник мера – ред.), де ми з’ясували, що регуляторний акт може розтягнутися більше ніж на півроку. Є можливість вирішити це питання без регуляторного акту – внести зміни і забрати цей платіж до бюджету. І вже з 1 квітня до міського бюджету нараховується плата за новою ставкою – менше на 20%. Пропонується внести зміни в рішення і зняти цей регуляторний акт, бо мета досягнута: на 20% зменшена плата для всіх груп МАФів», - поінформував Олександр Марцун.

Член виконкому Руслан Годований повідомив, що до робочої групи зверталися підприємці, які просили зменшити розмір пайової участі в три рази, застосувавши коефіцієнт 1 замість нині діючого 3 для тих, хто торгує підакцизною групою товарів.

«Якщо вдалося зменшити, і ініціативну групу, яка зверталася, це задовольняє, то немає питань. Але в рішенні чітко записано – підготувати проект, а якщо цього немає, то це порушення трудової дисципліни», - зауважив член виконкому Андрій Дяченко.

Його колега по виконкому Віра Гринишина знову підняла тему продажу алкоголю у кіосках.

«Я знаю, в яких МАФах продають самогонку, де молодь купує алкоголь перед нічним клубом. Поки у нас така обстановка з цими МАФами і навколо них, то я не розумію, чому ми маємо зменшувати їм розмір пайової участі. Треба навести порядок, щоб алкоголем торгували тільки ті, які мають на це право», - зауважила Віра Гринишина.

Врешті, мер запропонував на наступне засідання підготувати відповідний проект рішення і згадав по пропозицію обмежити продаж алкоголю.

«На наступний виконком, 4 травня, підготуйте проект рішення про внесення зміни до плану підготовки регуляторних актів і щодо обмеження продажу алкоголю, бо закон вже підписаний, але ще не опублікований… У нас немає завдання створити пільгові умови для МАФів, де торгують алкоголем, підакцизними товарами. Але є ті, хто створив «сітку», набрав десяток кіосків, і тепер йому проблематично платити пайову участь, бо не платять оренду», - сказав Сергій Сухомлин.

Начальник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрий Юзвинський повідомив про ситуацію зі сплатою пайової участі власниками МАФів у минулому році.

«За 2017 рік є 17 боржників, які не сплатили пайову участь, це близько 300 тисяч гривень. Прошу виконком прийняти якесь рішення з цього питання», - сказав Юзвинський.

Мер доручив своїй заступниці Світлані Ольшанській зібрати робочу групу і розібратися з питаннями сплати пайової участі.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 20 грудня минулого року говорили про те, що житомирські підприємці, у МАФах яких продають підакцизні товари (алкоголь та тютюнові вироби), виступають за зменшення розміру коштів пайової участі на благоустрій міста. На засіданні 31 січня виконком скоротив строки підготовки проектів двох регуляторних актів, які стосуються пайової участі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком алкоголь МАФ пайова участь  
Матеріали по темі