Влада

​У Житомирі збираються обмежити продаж алкоголю, чекають підписання закону

4 April 2018, 11:11

Виконком дозволив ФОК «Плаза» працювати до 5 ранку, відмовив караоке-бару та готується ввести заборону на продаж у Житомирі алкоголю в нічний час.

Ці питання розглядали на черговому засіданні Житомирського міськвиконкому 4 квітня.

Крім «фізкультурно-оздоровчого комплексу», у додатку до проекту рішення було також кафе за адресою майдан Перемоги, 10. З’ясувалося, що це караоке-бар, який знаходиться майже на перехресті Грушевського-Покровська, після показу фото об’єкту члени виконкому вирішили відмовити в дозволі на цілодобовий режим роботи:

«Відмовити у зв’язку з незадовільним санітарним станом», - з таким формулюванням кафе отримало відмову.

Також у проект рішення включили кіоски ТОВ «Смачний світ», яким вже неодноразово відмовляли в цілодобовому режиму роботи.

Заступник мера Дмитро Ткачук знову наголошував, що ці об’єкти, більшість з яких заходиться на зупинках громадського транспорту, готові продавати проїзні квитки. Член виконкому Віра Гринишина зауважила, що вночі туди люди ходять не по хліб, а по алкоголь. Підсумував дискусію мер Сергій Сухомлин.

«На минулому тижні Верховна Рада проголосувала закон, де місцевим радам надали повноваження на встановлення обмеження по часу торгівлі алкоголем. Зараз ми чекаємо, коли закон буде підписаний, і тоді можемо приймати рішення про обмеження продажу алкоголю», - сказав Сергій Сухомлин.

Він запропонував на наступне засідання міськвиконкому підготувати проект рішення, який заборонить всім продаж алкоголю в Житомирі після 21.00.

«Я прошу проголосувати за доручення департаменту економіки підготувати проект рішення на сесію по обмеженню торгівлі алкогольними напоями в нічний час. І підготуйте на наступне засідання по всім точкам, які працюють з підакцизними товарами, скільки акцизного податку вони заплатили і скільки там працівників оформлено», - сказав Сергій Сухомлин.

За таку пропозицію та проект рішення в цілому проголосували 16 членів виконкому (всього у складі виконкому 25 людей). Сім кіосків ТОВ «Смачний світ» отримали дозвіл на цілодобовий режим роботи.

Нагадаємо, в лютому 2018 року вісім об’єктів, які хотіли отримати дозвіл на цілодобовий режим роботи в Житомирі, отримали відмову, в тому числі кіоски ТОВ «Смачний світ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком алкоголь  
Матеріали по темі