Влада

Житомирський виконком скоротив строки підготовки проектів двох регуляторних актів щодо пайової участі

31 January 2018, 13:59

Виконавчий комітет Житомирської міської ради скоротив строки підготовки проектів двох регуляторних актів, які стосуються пайової участі.

Таке рішення за пропозицією члена виконкому Руслана Годованого було прийняте на позачерговому засіданні міськвиконкому 31 січня під час розгляду питання щодо внести доповнення в додаток до рішення міськвиконкому від 15.11.2017 № 1057 «Про затвердження плану діяльності виконавчих органів міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік».

У додатку до проекту рішення мова йшла про підготовку в лютому-грудні проекті двох регуляторних актів. Проект рішення про внесення змін в рішення виконавчого комітету міської ради від 21.09.2016 № 887 «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності в утриманні об’єктів благоустрою на території міста Житомира», який готуватиме управління комунального господарства, має на меті встановити економічно обґрунтований коефіцієнт функціонального використання МАФів. Регуляторний акт про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 06.12.2017 № 1121 «Про Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури м.Житомира» має упорядкувати розрахунок розміру коштів пайової участі. Його розробленням мають займатися управління капітального будівництва і департамент бюджету та фінансів.


«У мене є пропозиція скоригувати строки. Давайте дамо лютий на те, щоб написали і завізували, і оскільки це регуляторний акт, то ще даємо березень і квітень, тобто – лютий-квітень. Я не бачу сенсу робити це рік і давати чиновникам можливість рік писати документ, три місяця вистачить, щоб написати і оприлюднити, а в травні ми його маємо розглянути», - запропонував член виконкому Руслан Годований.

Чиновники почали пояснювати, що треба ще зробити аналіз регуляторного впливу, обговорити все це з підприємцями, але члени виконкому переконували, що трьох місяців на все вистачить.

Пропозицію Годованого члени виконкому підтримали. На позачерговому засіданні були присутні 16 членів виконкому з 25.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 20 грудня минулого року говорили про те, що житомирські підприємці, у МАФах яких продають підакцизні товари (алкоголь та тютюнові вироби), виступають за зменшення розміру коштів пайової участі на благоустрій міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком пайова участь регуляторний акт Годований  
Матеріали по темі