Місто

У Житомирі запрацює онлайн-сервіс «Відкрите місто»: можна буде жалітися на діряві дахи, брудну воду чи відкриті люки

25 April 2018, 16:42

У Житомирській міськраді 25 квітня підписали меморандум з «Фондом Східна Європа» в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите місто».

Завдяки проекту люди за допомогою ґаджетів зможуть оперативно повідомляти про проблеми міста, фіксувати їх на фото та відео- й онлайн контролювати їх вирішення. В свою чергу, місцева влада та комунальники зможуть оперативно реагувати на звернення громадян та не гаючи часу вирішувати ті чи інші проблеми міста та його жителів.


За словами ідейників запровадження проекту в Житомирі, електронний сервіс запрацює вже до кінця травня.

«Маю надію, що за наступні кілька тижнів цей сервіс вже буде доступний для мешканців. Люди зможуть зі своїх смартфонів, електронних ґаджетів відправляти інформацію до цієї системи про ті проблеми, які є у місті. А міський голова зможе, навіть сидячи у себе в кабінеті, дивитися, наскільки оперативно та ефективно ці проблеми вирішуються», - розповідає директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«Крім того - це класний інструмент для того, щоб дивитися на аналітику про проблеми, які цікавлять містян, про характер цих проблем, по швидкості реакції служб на вирішення кожної проблеми. Це не просто інструмент для повідомлення про проблему. Практика така, що люди також намагаються долучитися до спільного вирішення проблеми. І, за нашим досвідом, по всій системі приблизно 10-15 % проблем вирішуються в позабюджетний спосіб. Тобто, люди збираються, бачать проблему, підключають малий та середній бізнес. Люди встановлюють Wi-Fi у парках, лавочки, організовують вело маршрути, і все це зроблено як волонтерські ініціативи. Тому сподіваюсь, що наша така соціальна інвестиція в Житомир дасть можливість побудувати надійний та сучасний шлях комунікації між містянами та міською владою», - роз’яснює президент «Фонду Східна Європа» Віктор Лях.

У міськраді впевнені: така нова якість взаємодії громадян та влади допоможе зробити Житомир більш комфортним для проживання.

«За допомогою фонду ми робимо одну платформу для всіх міст. Місто не витрачає свої власні бюджетні кошти на розробку таких платформ. Я розумію, що для мене як міського голови після впровадження цієї системи підуть не дуже гарні картинки. Але неможливо щось зробити, якщо ми будемо закриті і не будемо комунікувати. Якщо після фотографій цих проблем з’явиться дійсно реакція служб на ці проблеми: люк встановили, лавочку відремонтували, освітлення зробили, буде зовсім інша реакція з боку мешканців міста», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 4 квітня 2018 року члени виконкому Житомирської міської ради більшістю голосів підтримали впровадження проекту в місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Відкрите місто" скарга меморандум  
Матеріали по темі