Фоторепортаж

Біля меморіалу на Героїв Пожежних у Житомирі юнаки й дівчата показали виставу «Суд над атомом». Фоторепортаж

26 April 2018, 09:06

Увечері 25 квітня біля будівлі управління ДСНС України у Житомирській області на вулиці Героїв Пожежних пройшов театралізований вечір-реквієм зі свічками.

Унікальне театралізоване дійство розпочалося о 21 годині на майдані біля меморіального комплексу «Пожежним, які врятували світ». У ньому взяли участь близько двох сотень людей - ліквідатори аварії на ЧАЕС та їх родичі, рятувальники, представники органів влади та громадськості, релігійні діячі, учні та студенти.

Вечір-реквієм «Запалимо поминальну свічу» приурочений 32-м роковинам аварії на ЧАЕС. На широкоформатних екранах транслювалися документальні кадри подій 1986 року. Команда юних пожежних міської гімназії № 3 та рятувальники представили спільну театралізовану літературно-музичну композицію «Суд над атомом. Історії очевидців» - своєрідну інтерпретацію доленосних моментів простих пересічних жителів і пожежних-ліквідаторів.

Завершився вечір запаленням поминальних свічок, які люди поставили до меморіального комплексу «Пожежним, які врятували світ».

План запланованих заходів до 32 річниці чорнобильської трагедії дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому з нагоди роковин аварії на ЧАЕС в Житомирській обласній лікарні висадили алею пам’яті з троянд і сакур і показали театралізовану виставу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фоторепортаж Чорнобиль  
Матеріали по темі