Суспільство

У райцентрі Житомирської області відкрили меморіальну дошку десантнику 95-ї бригади Івану Євчуку

29 April 2018, 16:59

У травні Івану Євчуку з Хорошівського району Житомирської області мало б виповнитися 26 років.

Про це повідомили батьки загиблого військового.

Його не стало наприкінці квітня 2016-го. Біля могили на кладовищі на другі роковини смерті збираються рідні, друзі та бойові побратими з 2 батальйону 95 бригади, з якими він пройшов «гарячі» точки АТО, був серед захисників Донецького аеропорту.

Згадають, що він був хорошим другом та воїном, позитивним та усміхненим і досі не можуть повірити, що загинув Іван на мирній території, коли, здавалося, усі випробування війни залишилися позаду.

На будівлі Дворищинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, де Іван Євчук навчався 9 років, 28 квітня йому відкрили пам’ятну дошку. Відзначають, що учнем він був старанним, а ще добре грав у футбол, облаштував спортивний куточок. Своїми спогадами про Івана під час заходу поділилася перша вчителька Івана, а також староста села – його хрещений батько. Смерть Євчука, кажуть вони, не лише непоправна втрата для батьків, але й усього села та країни, адже Іван був справжнім патріотом, щирим і відданим справі. Саме такі молоді і завзяті хлопці обороняли і продовжують боронити свою країну вже більше 4 років на східних рубежах.

Батьки Івана – мама Тетяна та батько Анатолій, подякували вчителям за навчання та виховання сина, а побратимам – за те, що бережуть і шанують пам'ять про нього.

«Я дякую всім тим, хто в цей день згадує разом з нами Івана, хто бере участь у відкритті дошки на його честь», - звернулася до присутніх Тетяна Євчук.

Учасники АТО, які разом з Іваном перебували в зоні проведення АТО в складі 95 бригади, передали батькам його посмертну нагороду – орден «За оборону Донецького аеропорту».

Право відкрити дошку десантнику, «кіборгу» 95 бригади Івану Євчуку надали батькам та сестрі, після чого її освятив священик.

Учні школи підготували вірші про війну, перемогу та мир, а також відео про бойовий шлях Івана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хорошівський район АТО Євчук  
Матеріали по темі