Суспільство

У райцентрі Житомирської області демонтували пам’ятник радянських часів, щоб побудувати басейн

2 May 2018, 13:06

У районному центрі Романів Житомирської області 28 квітня на місці майбутнього басейну демонтували пам’ятник «Героям, які полягли в боях за свободу і незалежність нашої Батьківщини», а останків людей під стелою, яку довгий час вважали братською могилою, не виявили.

Про це 1 травня повідомив сайт Твій Романів.

«Як повідомив заступник Романівського селищного голови Віктор Капінус, для процедури розкопок запросили фахівців відповідної служби з Житомира, адже за документами це не просто пам’ятник, а братська могила, де поховані активісти встановлення радянської влади. П’ять осіб зі служби пошуку решток не знайшли, як і слідів поховання. Раніше в селищній раді братську могилу планували перенести на кладовище, вже навіть домовилися про організацію процедури, проте, враховуючи нові обставини, гранітну стелу передадуть для зберігання в ритуальне комунальне підприємство «Сервіс», - інформує сайт.

Згідно з документами, у братській могилі поховані активісти встановлення радянської влади у селищі, - повідомляє Твій Романів. Це голова Романіської сільради Г. Гончарук, Великокозарівської сільради І. Колінчук, начальник райвідділення поліції С. Волинчук, голова комнезаму А. Кравчук, голова Романівського ревкому В. Бородкін та його заступник П. Суховецький, які загинули у 1919 році під час сутичок з військами Директорії, а також активісти волості зі створення колективних господарств, які загинули у 1933 році під час проведення колективізації. Гранітний обеліск встановили у 1965 році.

Сайт також повідомляє, що на місці демонтованого пам’ятника, між стадіоном та пожежною водоймою, у селищі планують збудувати плавальний оздоровчий басейн. Саме тому стелу вирішили демонтувати.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2017 року Любарський дитячий табір «Світанок» оголосив тендер на будівництво басейну за майже 15 млн грн.

Житомир.info

Фото - Твій Романів:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: басейн пам'ятник демонтаж смт Романів  
Матеріали по темі