Влада

Звіт муніципальної інспекція Житомира за минулий рік: штрафи за складеними протоколами – майже 400 тис. грн

3 May 2018, 16:46

Виконавчий комітет Житомирської міської ради збирається заслухати звіт про роботу муніципальної інспекції.

Відповідний проект рішення виконкому 3 травня опублікований на сайті міської ради

«Головним завданням інспекції є здійснення контролю за станом благоустрою у м. Житомирі, дотриманням законодавства у сфері зовнішньої реклами, торгівлі на території міста Житомира, проведення щоденної роботи щодо попередження та недопущення порушень в сфері благоустрою. Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив звіт про роботу муніципальної інспекції міської ради за 2017 рік взяти до відома та визнати роботу задовільною», - йдеться у проекті рішення.

Нижче – звіт про минулорічну роботу муніципальної інспекції:

Муніципальна інспекція Житомирської міської ради діє на підставі законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», інших діючих нормативних актів та Положення, яке затверджене рішенням Житомирської міської ради від 29.12.2016 №514. Метою діяльності інспекції є здійснення контролю за станом благоустрою у м. Житомирі, дотриманням природоохоронного законодавства та виконанням робіт, пов’язаних з порушенням благоустрою, дотриманням законодавства у сфері зовнішньої реклами, торгівлі.

Згідно із затвердженим штатним розписом у муніципальній інспекції працює 19 працівників: начальник інспекції, два заступники начальника, інспектор та 15 спеціалістів 1-ї категорії, які щоденно задіяні для здійснення самоврядного контролю на території міста Житомира за станом благоустрою та дотриманням Правил благоустрою, законності розміщення засобів зовнішньої реклами тощо.

З метою більш результативного виконання функціональних обов’язків та покладених завдань на муніципальну інспекцію місто Житомир поділено на 10 дільниць, які закріплені за 10 спеціалістами. Створено рейдову групу із 4-х спеціалістів під керівництвом заступника начальника, яка працює по напрямку боротьби із незаконною (стихійною) торгівлею. 1 спеціаліст працює по напрямку незаконного розміщення рекламних засобів на території міста.

Забезпечено щоденне чергування групи спеціалістів інспекції по вул. Небесної Сотні, вул. Хлібній (в районі «Житнього ринку») та по вул. Покровській (в районі «Сінного ринку»)з питань недопущення стихійної торгівлі та інших порушень благоустрою.

За звітний період спеціалістами муніципальної інспекції складено 881 протокол, а саме:

- за самовільне розміщення обладнання, з якого здійснювалась торгівля – 574 протоколи;

- за незаконне розміщення засобів зовнішньої реклами – 226 протоколів;

- за порушення благоустрою прилеглої території – 23 протоколи;

- за порушення режимів роботи – 23 протоколи;

- за незаконно розміщені тимчасові споруди – 23 протоколи;

- за проведення земляних робіт без дозвільних документів – 9 протоколів;

- за паркування транспортних засобів на зелених насадженнях – 3 протоколи.

Та 343 приписи про усунення правопорушень у сфері благоустрою міста, а саме:

- за незаконне розміщення засобів зовнішньої реклами – 138 приписів;

- за несвоєчасне прибирання снігу -98 приписів;

- інші порушення благоустрою – 107 приписів.

Муніципальною інспекцією у минулому році на розгляд до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Житомирської міської ради було направлено 701 протокол, до суду 17 протоколів, до інших адміністративних комісій при виконавчих комітетах міських та сільських рад – 163 протоколи.

Всього в 2017 році до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Житомирської міської ради було направлено на розгляд 1379 протоколів, із них:

- 701 протокол – муніципальної інспекції,

- 343 протоколи – КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира»,

- 257 протоколів – поліції,

- 78 протоколів – інших установ й організацій.

За результатами розгляду адміністративними комісіями при виконавчих комітетах міських та сільських рад протоколів про адміністративні правопорушення складених муніципальною інспекцією прийнято рішення про застосування штрафних санкцій по 688 протоколах на загальну суму 362991 грн., усні зауваження комісій по 24 протоколах та усні попередження суду по 10 протоколах.

Також працівниками муніципальної інспекції щоденно проводиться роз’яснювальна робота серед суб’єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб щодо недопущення порушень та необхідності виконання правил благоустрою на території міста Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня цього року у дворї Житомирської міської ради презентували нову форму муніципальної інспекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: муніципальна ніспекція виконком  
Матеріали по темі