Місто

Вже є 6 проектів щодо реконструкції водонапірної вежі у Житомирі, однак їх потрібно переробляти, - головний архітектор

8 May 2018, 13:19

Станом на 8 травня конкурсний комітет отримав 6 пропозицій щодо реконструкції водонапірної вежі у Житомирі, однак ці проекти передбачають забагато втручань в архітектуру вежі.

Про це 8 травня у своєму фейсбук написав головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«Час для конкурсних новин. Перша - по конкурсу «Водонапірна Вежа». Ми отримали 6 пропозицій (хоча реєструвалось аж цілих 27 учасників). На жаль, майже всі вони так чи інакше відійшли від умов технічного завдання конкурсу. Деякі концепції перетворюють вежу у щось зовсім інше, деякі змінюють фасади, а хтось навіть пропонує розібрати дах та влаштувати скляний купол. Все це цікаво, майже революційно та надсучасно, якщо б не одне "але": водонапірна вежа є пам'яткою архітектури та охороняється законом України. Тож, з огляду на це, просимо конкурсантів переглянути надані пропозиції на відповідність умовам ТЗ та переробити концепцію. Сподіваюсь на розуміння!», - написав Юрій Безбородов.

У коментарі під дописом головний архітектор уточнив, що прийом заявок щодо вежі вже завершився, як і щодо спортивного багатофункціонального комплексу на місці недобудованого гастрольного театру на Старому Бульварі.

«Наразі, завдяки промоушену Мінрегіонбуду, ми отримали чотири ескізні пропозиції по спортивному багатофункціональному комплексу, ділянка під який знаходиться на Старому Бульварі. Пропозиції різні, пропозиції цікаві як зовні, так і по функціоналу. Будемо їх розглядати, оцінювати та обов'язково надамо матеріали для ознайомлення», - пообіцяв Юрій Безбородов.

Нагадаємо, пропозиції від архітектурних бюро для будівництва мультифункціонального спорткомплексу на Старому бульварі в Житомирі приймали до 30 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 року виконком одноголосно підтримав проведення закритого конкурсу з реконструкції дизайну внутрішнього простору будівлі житомирської водонапірної вежі та розвитку прилеглої території. У вересні 2017 року жителі міста мали можливість обрати один із трьох проектів для облаштування громадського простору у місті в рамках програми «Інтегрований розвиток міст в Україні»: більшість підтримала створення культурно-туристичного центру в історичній будівлі колишньої водонапірної вежі на вул. Пушкінська, 24. Директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця розповідав, що німецька урядова компанія GIZ зобов’язується дати на реалізацію проекту 50 тис. євро, а Житомирська міська рада зобов’язується виділити з міського бюджету не менше 51 тис. євро.

Також головний архітектор Житомира розповідав, як перетворення водонапірної вежі торкнеться роботи прилеглих кафе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водонапірна вежа реконструкція Безбородов  
Матеріали по темі