Місто

Технічне завдання для майбутнього мультифункціонального спорткомплексу на Старому бульварі у Житомирі

29 March 2018, 16:45


У Житомирі до 30 квітня прийматимуть проектні пропозиції від архітектурних бюро для будівництва мультифункціонального спорткомплексу на Старому бульварі.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook закликав архітектурні бюро долучитися до «соціально важливого крутого проекту».

Для проектантів виписали технічне завдання щодо функціонального зонування багатофункціонального спортивного комплексу.

Пропонується передбачити наявність таких функціональних зон:

- рецепція;

- зона лоббі та зона очікування;

- кафе з технологією і барною стійкою та з окремим виходом на терасу;

- приміщення адміністрації;

- приміщення для охорони;

- приміщення серверної та відеоспостереження;

- приміщення для багажу;

- гардеробна;

- конференц-зала для прес-конференцій;

- санвузли для чоловіків, жінок та маломобільних верств населення;

- кімната матері та дитини з пеленальним столом;

- душова для персоналу;

- роздягальні з душовими для спортсменів для 2-х команд;

- ігрова мільтифункціональна арена для проведення змагань міжнародного рівня з футзалу, баскетболу, волейболу, гандболу, хокею з передбаченням можливість встановлення на арені рингу для боксу, кікбоксингу, вільної боротьби, карате та т.і.

Також пропонується передбачити трансформування цього простору в концертний майданчик зі сценою.

«Універсальність і можливість трансформації простору – можливість зміни розмірів залу в залежності від поточних потреб, виду спорту, рівня змагань/ігор та наявності глядачів. Зміна покриття для проведення змагань з ігрових видів спорту та культурно-масових заходів, як то концерти, виставки тощо. Наявність додаткових можливостей. Комплекс може включати додаткові послуги як то: легкоатлетичні доріжки, тренажерний зал, фітнес, йога, spa, зони для відпочинку, ігрові зони для дітей, кафе, магазини з сувенірною продукцією», - йдеться у технічному завданні.


Прописані й додаткові можливості:

- тенісні корти;

- скелелазний стенд (мінімально необхідна висота стіни – 15 метрів);

- басейн (6 доріжок на 25-50 метрів + малий басейн 12х4 метри);

- бігова доріжка по периметру території – мінімум 6 доріжок;

- парковка та хостел.

«Наявність хостелу на 50 – 100 осіб біля комплексу дасть додаткові можливості для проведення змагань та заходів всеукраїнського рівня. Він дасть можливість розміщувати приїжджі команди, проводити збори для збірних України з ігрових видів спорту. Хостел так само може обслуговувати туристів і стати дешевою альтернативою готелям», - зазначають замовники проекту.

Про плани по будівництву нового спорткомплексу саме на Строму бульварі мер Житомира Сергій Сухомлин говорив в грудні минулого року.

«Цей проект ми зараз подаємо на Мінрегіон на всеукраїнський конкурс по поки що ескізному проекту. Ми плануємо там залу на 3-5 тисяч глядачів. Подібні зали будуються з можливістю трансформації і зміною кількості місць під різні види спорту і проведення концертних заходів. Надалі, за наступний рік, нам треба проводити конкурс, закладати кошти на проект і вже десь з 2019 року починати будівництво цього комплексу. Там можуть бути різні способи фінансування: це і Фонд регіонального розвитку (ДФРР), і міський бюджет. Думаю, що може допомогти і обласний бюджет», - розповідав Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, прокуратура Житомирської області позивається до Житомирської міської ради та ТОВ «Інвестиційна технологія»: просить спонукати останніх повернути до земель територіальної громади міста Житомира земельні ділянки на Корбутівці, які надавалися для житлової забудови. Зокрема, прокуратура вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Житомирської міської ради від 28 вересня 2017 року. Тоді депутати вирішили використати незабудовану частину земельної ділянки на Старому бульварі, 14 для будівництва міського парку, а забудовнику надати землю на Корбутівці.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2013 року почали забудовувати ділянку на Старому бульварі, 14. Замовник будівництва – ТОВ «Інвестиційна технологія», інвестор – ТОВ «Інтергал-Буд». Київська фірма планувала побудувати 20 тис. кв.м житла бізнес-класу і стверджувала, що мала право знести недобудований театр на цьому місці. На сесії Житомирської міської ради 4 квітня 2017 року затвердили план зонування міста, включивши земельну ділянку на Старому бульварі, 14 до рекреаційної зони для будівництва міського парку. У червні 2017 року ТОВ «Інвестиційна технологія» запропонували надати 2 гектари на Корбутівці. 7 лютого 2018 року забудовнику дозволили зрізати майже 300 дерев, які заважають будівництву багатоповерхівок та дитсадка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорткомплекс Старий бульвар архітектор конкурс проект  
Матеріали по темі