Події

​Суд на місяць продовжив тримання під вартою бердичівлянину, якого підозрюють у вбивстві дружини

15 May 2018, 17:28

Жителю Бердичева Житомирської області, якого судять за жорстоке убивство 29-річної дружини, суд продовжив дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Про це 15 травня повідомив сайт РІО Бердичів.

«15 травня 2018 року Бердичівським міськрайонним судом задоволено клопотання слідчого Бердичівського відділу поліції стосовно продовження дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 17 червня 2018 року особі, яка підозрюється у вбивстві людини (ч. 1, ст. 115 ККУ)», - інформує сайт.

В обґрунтуванні необхідності продовження тримання під вартою сторона обвинувачення вказала, що, зважаючи на скоєння особливо тяжкого злочину, підозрюваний з метою уникнення кримінальної відповідальності може незаконно впливати на свідків, які є його родичами і родичами потерпілої, для зміни раніше даних ними показань та зможе переховуватись від органів досудового розслідування і суду, - пояснює видання. Крім того, слідчий послався на неможливість закінчити слідство до завершення дії попередньої ухвали про обрання запобіжного заходу підозрюваному через необхідність отримання результатів ряду експертиз та проведення інших слідчих дій.

«У свою чергу сторона захисту та підозрюваний заперечували проти продовження дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою та просили застосувати більш м’який запобіжний захід. Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Житомирської області», - нагадує сайт.

Нагадаємо, 14 травня родичі вбитої Юлії Козак разом з активістами 14 травня пікетували Бердичівську місцеву прокуратуру, а потім перекрили вінницьку трасу.

Як повідомляв Житомир.info, 29-річна бердичівлянка Юлія Козак загинула 18 січня. Її чоловіка Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. Без мами залишився 7-річний хлопчик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вбивця поліція Козак  
Матеріали по темі