Влада

На проведення Днів Європи влада Житомира планує витратити майже 750 тис. грн і 49 тис. грн – на День вишиванки

16 May 2018, 12:50

Під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, 16 травня, обговорювали проведення фестивалів на День вишиванки та детально розповіли про програму заходів у рамках відзначення Днів Європи.

Начальник управління культури Ніна Рябенко розповіла, що 17 травня в День вишиванки о 18:10 від майдану Соборного на вулицю Михайлівську вирушить хода у вишиванках. На пішохідній вулиці на містян чекають майстер класи, а також житомиряни можуть долучитись до вишивання величезної вишиванки.


18 травня ввечері на Михайлівській відбудеться презентація робіт житомирських художників на тему «Житомир в позитиві». Одразу після цього о 19:00 старту фестиваль «Джазомир».

19 травня Житомир розпочне відзначення Дня Європи із публічної дискусії на тему «Європейські цінності». Окрім того відбудеться карнавальна хода членів національних товариств від фонтану на майдані Соборному і культурно-мистецький фестиваль.

Також на Новому бульварі о 19:00 відбудеться культурна програма за участі вихованців шкіл естетичного виховання. Хедлайнер програми - Харківський оркестр «Prime Orchestra».

20 травня Житомир відзначить всесвітній День вуличних музикантів. На Михайлівській буде одразу кілька локацій. Крім того відбудеться батл шеф-кухарів, які готуватимуть страви Європейської кухні. В центрі міста також буде розташовано одразу кілька спортивних локації, відбудуться ретро покази художніх фільмів у кінотеатрі ім. Івана Франка.

Загалом на відзначення Дня вишиванки за результатами тендеру планують витратити 49 тисяч гривень. На фестиваль народних товариств – 147 тисяч гривень. На відзначення Днів Європи - 586 тисяч гривень.

Нагадаємо, 17 травня у Житомирі відзначать всесвітній День вишиванки. Цього дня у місті планують провести ходу та святковий концерт на Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, план святкування Дня Європи-2018 Житомирська міська рада оприлюднила ще 7 травня. Оновлений план заходів був опублікований на сайті міськради 10 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рябенко День вишиванки День Європи  
Матеріали по темі