Влада

​Уряд збільшив премії за перемогу в конкурсі «Учитель року»: за 1 місце - майже 19 тис. грн

17 May 2018, 09:59

Уряд збільшив розмір премії для переможців і лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», прив’язавши його до мінімальної зарплати.

Відповідне рішення під час засідання прийняв Кабінет Міністрів України 16 травня 2018 року, затвердивши зміни до Положення про конкурс, - інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Зміни передбачають, що сума винагороди тепер становитиме для переможців – п’ять мінімальних заробітних плат (наразі це понад 18,6 тис. грн), а для лауреатів – чотири (за друге місце майже 15 тис. грн) і три (за третє місце близько 11 тис. грн). Збільшені премії отримають переможці та лауреати 2019 року. При цьому раніше розмір премій для переможців і лауреатів (друге та третє місце) був 5, 3 та 2 тисячі гривень відповідно», - повідомляє ОДА.

«Наше завдання – зробити професію вчителя престижнішою. Участь та перемога у подібних конкурсах – це можливість вчителю проявити себе, і вона має відповідно підтримуватись державою. Навіть після цього підняття розмір премії залишається недостатньо високим, враховуючи, скільки сил учителю потрібно витратити на підготовку та участь у конкурсі. Однак це значний крок вперед, премії зростають більш ніж у 3 рази», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

В Положення також були внесені інші зміни. Зокрема, участь в конкурсі зможуть брати педпрацівники закладів професійної (професійно-технічної освіти), які також читають загальноосвітні предмети.

Інша новація – проведення першого туру конкурсу за зональним принципом, щоб прибрати зайві бюрократичні процедури для участі вчителів з об’єднаних територіальних громад. Органи управління освітою ОДА зможуть визначати місця (зони) проведення першого туру з урахуванням результатів реєстрації учасників. Це забезпечить рівні умови для педпрацівників закладів освіти як районного підпорядкування, так і ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 Житомирі нагородили переможців обласного етапу конкурсу «Учитель року-2018». Жоден з них не потрапив до фіналу Всеукраїнського конкурсу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Учитель року премія вчитель  
Матеріали по темі